Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.

Digitalisering

De digitale wereld heeft markten en de manier waarop we zakendoen veranderd. Voor bestuurders die bedrijven willen adviseren is technologische geletterdheid een belangrijke eigenschap.
Digitaal geletterde besturen scoren beter
Een bedrijf dat wil meetellen in het digitale tijdperk moet in zijn raad van bestuur minstens drie leden hebben die voldoende digitaal geletterd zijn. Het is bewezen dat dit tot betere prestaties leidt. Haalt de raad die norm niet, dan kan het bedrijf actie ondernemen om de digitale kennis van zijn bestuurders op te krikken.
De lessons learned: deze vijf zaken hebben we al geleerd over Blockchain voor bedrijven
De grootste uitdaging voor bedrijven die blockchain-apps maken is niet de technologie, maar wél succesvol samenwerken met partners in het ecosysteem. Dat blijkt uit een onderzoek van Prof. Dr. Mary Lacity (directeur van het Blockchain Center of Excellence aan het Sam M. Walton College of Business) en Prof. Dr. Remko Van Hoek (uitvoerend directeur van de CSCMP Supply Chain Hall of Fame) waarin ze de eerste generatie blockchain-gebaseerde toepassingen onder de loep hebben genomen. Lacity en Van Hoek hebben hun bevindingen beschreven in het onderzoeksblad MIT Sloan Review.
How to: beslissingsgestuurde data-analyse doeltreffend gebruiken
Elke goede CEO ziet datagedreven besluitvorming als een onmisbare ma-nagementtool. Bedrijven hebben meer gegevens dan ooit, maar veel lei-dinggevenden moeten toegeven dat die data geen bruikbare inzichten biedt en over het algemeen teleurstellende resultaten oplevert. Dat schrij-ven onderzoekers Bart De Langhe en Stefano Puntoni in een artikel in MIT Sloan Management Review. Maar hoe moet het dan wel?
COVID-19 zet turbo onder digitalisering bij accountants.
Iets meer dan een derde van de accountancybedrijven in België krijgt de facturen van zijn klanten digitaal, terwijl dat vóór de COVID-19-crisis nog maar een vierde was. En videoconferencing en Whatsapp zijn enorm populaire communicatiemiddelen geworden onder accountants en hun klanten. Dat blijkt uit een marktonderzoek bij 350 accountants naar de impact van COVID-19, uitgevoerd door Wolters Kluwer België naar aanleiding van de Week van Accountant.

Op de hoogte blijven over Digitalisering?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief

Meer dan 0 professionals schreven zich reeds in

Meer dan 5000 professionals schreven zich reeds in