Opleiding: Board Insights: 4 sessies, vanaf  15/03 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Opleiding: Board Insights: 4 sessies, vanaf  15/03 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.

Topics

Met de award ‘Bestuur van het Jaar’ willen we goed bestuur in niet-beursgenoteerde organisaties stimuleren.

Inspirerende voorzitters geven hun visie over besturen en delen hun ervaringen uit de bestuurskamer.

De digitale wereld heeft de markten en de manier waarop we zakendoen veranderd. Voor bestuurders die bedrijven willen adviseren, is technologische geletterdheid dus een belangrijke eigenschap.

Een onderneming die een actieve raad van bestuur wil, kan er eigenlijk niet omheen. De secretaris-generaal ondersteunt de besluitvorming op verschillende vlakken. Het secretariaat van de beleidsvergaderingen, de communicatie- en informatiefunctie en de juridisch-administratieve zorg zijn essentieel voor elke onderneming.

ESG

Duurzaamheid is geen gimmick meer op de laatste pagina van het jaarverslag. Het is ondertussen een belangrijk issue geworden voor de raden van bestuur. Nu liggen ook concrete procedures, onder de noemer ESG, op tafel. Een werkinstrument om raden van bestuur de nodige controle te bieden. ESG staat voor “Environmental, Social & Governance” en verwijst naar de drie factoren die dienen om de duurzame, milieu- en maatschappelijke effecten van financiële beleggingen te meten.

In deze topic worden veel facetten van risicomanagement behandeld en krijgt u als bestuurder een groot aantal concrete tips om vanuit uw rol de juiste vragen te stellen over dit onderwerp.

Corporate Finance 4.0 is dé toekomst voor mid-market M&A. Hoe maakt u er een succes van en wat zijn de valkuilen? In deze reeks van 4 artikels leest u er alles over.

Goed bestuur gaat over de juiste dingen doen en de dingen juist doen, op het juiste moment. Wat dit juist inhoudt voor een organisatie zal sterk afhankelijk zijn van de kijk op de organisatie, de prioritaire belangen die daarbij behartigd worden en de waarden die daarbij gerespecteerd worden.

Inzichten in leiderschap die dagelijks toepasbaar zijn in uw organisatie.
Een bedrijfsleider of bestuurder van een familiebedrijf heeft nood aan specifieke knowhow om de onderneming te laten groeien en verder uit te bouwen.
De vraag om divers perspectief in de bestuurskamer klinkt al lang en luid, over de meerwaarde is nauwelijks meer discussie. Een diverse bestuurskamer behoedt bestuurders voor een tunnelvisie en verbreedt de kennis, expertise en inzichten ten gunste van de bedrijfsprestaties.
Remuneratie van executives en bestuursleden is een veelzijdig onderwerp en krachtenveld van vele stakeholders. Een remuneratiebeleid hangt af van verschillende types van organisaties en hun financiering.
Verbeter uw financiële portefeuille met exclusief nieuws over persoonlijke financiën en tips om uw geld te beheren.
Startups met een adviesraad trekken makkelijker investeerders aan, presteren beter en hebben minder kans op falen.

Strategie is een belangrijke verantwoordelijkheid van de raden van bestuur. Bestuurders spelen een rol bij de formulering van de strategie. Ze beoordelen de kwaliteit van de strategische en bedrijfsplannen van het management, en monitoren dat beoogde resultaten worden bereikt.

Onze opinieschrijvers geven hun mening over actuele onderwerpen die hun weerslag hebben op de bestuurskamers.