Naar aanleiding van de nationale feestdag op 21 juli heeft Koning Filip opnieuw een reeks adellijke titels en civiele eretekens toegekend. Er maken ook heel wat prominente bestuurders deel uit van de twintig bekroonde landgenoten.
Negen landgenoten kunnen voortaan als baron(es) door het leven. Naast Van Damme gaat het om rouwexpert Emmanuel (Manu) Keirse, expert intellectueel eigendomsrecht Emmanuel Cornu, CARE Belgium-oprichter Daniel Thierry, voormalig directeur van het Instituut voor Tropische Geneeskunde Lutgarde Lynen, voormalig voorzitter van het Belgische Paralympisch Comité Anne D’Ieteren, mode-icoon Ann Demeulemeester, KickCancer-opric hter Delphine Heenen en Kaloma Bamiriyo, een Belgische van Congolese afkomst die met ACADEC in Congo actief is op het gebied van landbouw, veeteelt, gezondheid, milieu en onderwijs. Kunstenaar Francis Alÿs wordt dan weer benoemd als ridder.
De koning deelt daarnaast ook eretekens uit. Zo mogen Holocaust-overlever Simon Gronowski en baron Jan Huyghebaert, die onder meer voorzitter was van de Koningin Elisabethwedstrijd, voortaan door het leven als Grootofficier in de Kroonorde. Voor ridder en fondsbeheerder Loïc De Cannière, immunoloog Arnaud Marchant, ICT-onderneemster en bestuurster Saskia Van Uffelen, Texaf-CEO Jean Waterschoot en Europoldirecteur Catherine De Bolle is het ereteken van Commandeur in de Leopoldsorde weggelegd. Tot slot krijgen pionier op het vlak van palliatieve zorgen Chantal Couvreur, schilder Samuel Dillemans en Jacqueline de Montjoye, die een drijvende kracht was in tal van verenigingen met een sociaal, cultureel of vaderlandslievend karakter, het ereteken van Commandeur in de Kroonorde.
Belga