Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Afvalintercommunale ISVAG stelt intendant aan

Afvalintercommunale ISVAG stelt intendant aan

De Raad van Bestuur van afvalintercommunale ISVAG heeft een intendant aangesteld. De intendant, Jan Storm, moet vertrekken van een wit blad en op zoek gaan naar een breed gedragen oplossing voor de verwerking van het afval van zowat een miljoen mensen.

Eind vorig jaar kreeg afvalintercommunale ISVAG van minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) een ‘proefvergunning’ van twee jaar voor de afvalverwerkingsinstallatie in Wilrijk. ISVAG moest wel bijkomende aanpassingen uitvoeren om minder stikstof uit te stoten. 

“Met haar beslissing erkent de minister dat de ISVAG-installatie noodzakelijk is voor de afvalverwerking in onze regio”, liet ISVAG-voorzitter Kristof Bossuyt en districtsburgemeester voor N-VA in Wilrijk toen optekenen. De Antwerpse afdeling van Groen kantte zich echter meteen tegen de proefvergunning voor de afvalverwerkingsinstallatie. 

De stakeholdersgroep die op zoek moest naar een langetermijnperspectief voor de verwerking van het afval van dertig steden en gemeenten, koos als intendant de Nederlander Jan Storm. “Storm is een ervaren bestuurder en oud-wethouder”, klinkt het. “Hij was directeur van verschillende regionale, nationale en internationale besturen en bedrijven, vooral op het gebied van afval, milieu en circulaire economie.” “Ik wil in gesprek gaan met alle betrokkenen”, zegt Storm. “Zo kunnen we echt gezamenlijk tot een oplossing komen, voor ISVAG en alle inwoners van de regio.” Storm zal zowel het bedrijf, de gemeentes en de milieuorganisaties te vriend moeten houden. Hij werd unaniem als intendant gekozen door de stakeholders. Die hopen dan weer dat de aanstelling ook een stimulans kan zijn voor een aantal stakeholders die vandaag nog niet deelnemen.

Belga

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in