Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Ben Appel volgt Dirk Lybaert op bij Proximus

Ben Appel volgt Dirk Lybaert op bij Proximus

De Raad van Bestuur van Proximus heeft de aanstelling van Ben Appel als nieuwe Corporate Affairs Lead goedgekeurd. Appel maakt midden augustus de overstap van DPG Media België, waar hij momenteel actief is als Directeur Public & Legal Affairs. Dirk Lybaert zal na een lang carrière van ruim 20 jaar bij Proximus genieten van zijn pensioen. Met het oog op continuïteit heeft het bedrijf hem gevraagd nog actief te blijven als secretaris-generaal ter ondersteuning van de Raad van Bestuur en dit op deeltijdse basis.

Ben Appel behaalde in 1998 een rechtendiploma aan de Universiteit Antwerpen. Na een eerste ervaring als advocaat ging hij in 2004 als bedrijfsjurist aan de slag bij de toenmalige Vlaamse Media Maatschappij (later Medialaan en DPG Media). Hij werd er in 2006 benoemd tot manager Legal Affairs en vervolgens Directeur Public & Legal Affairs, een functie die hij sinds 2011 bekleedt.

Door zijn lange staat van dienst binnen DPG Media heeft Ben Appel een diepgaande kennis van het Belgische medialandschap opgebouwd. Hij is ook vertrouwd met de telecomsector, aangezien Mobile Vikings van 2015 tot 2021 deel uitmaakte van de DPG Media Groep. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker en is hij ook gastdocent aan verschillende onderwijsinstellingen in het hoger onderwijs rond thema’s als regulering, mededingingsrecht, etc.

In zijn nieuwe functie als Corporate Affairs Lead binnen de Proximus Groep wordt Ben Appel verantwoordelijk voor alle juridische en regulatoire aangelegenheden en de corporate communicatie. Ook het ESG-beleid, audit-, risk- en reputatieaspecten, de interacties met diverse stakeholders (waaronder de overheid en de regulator) en het beleid op het vlak van beveiliging en dataprotectie vallen onder zijn bevoegdheid. Hij zal deel uitmaken van de Proximus Leadership Squad en rapporteren aan CEO Guillaume Boutin.

Dirk Lybaert, de huidige Corporate Affairs Lead, vertrekt met pensioen na een uitdagende loopbaan, waarin hij Proximus doorheen verschillende belangrijke transities begeleidde. Hij blijft wel deeltijds actief als secretaris-generaal en zal zo voor continuïteit zorgen in het ondersteunen van de besluitvorming binnen de Raad van Bestuur.

Bron: Proximus

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in