Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Bod om Telenet van de beurs te halen

Bod om Telenet van de beurs te halen

De Amerikaanse meerderheidsaandeelhouder Liberty Global wil Telenet van de beurs halen. Een gepland bod van 22 euro per aandeel heeft de unanieme steun van de raad van bestuur van Telenet, zegt het bedrijf.

Liberty Global bezit al 59,18 procent van de aandelen van Telenet en wil een bod lanceren op de aandelen die het nog niet in handen heeft. Het gaat om een bod in cash van 22 euro, een bonus van 59 procent op de slotkoers van woensdag 15 maart.

Liberty is van plan te bieden op ruim 42 miljoen aandelen, wat maakt dat het bedrijf bijna 930 miljoen euro veil heeft voor de Belgische operator. Het stelt als voorwaarde dat het minstens 95 procent van de aandelen kan bezitten. 

Het aandeel van Telenet is fors in waarde gezakt het voorbije jaar. Een jaar geleden schommelde de koers nog rond 30 euro. Er hangt dan ook onzekerheid rond het bedrijf. Telenet slaagde er niet in om de Waalse operator VOO in te lijven, er start binnenkort een vierde mobiele operator in België en een samenwerking om glasvezel uit te rollen met netbeheerder Fluvius wacht nog op groen licht van de autoriteiten.

“We menen dat een bod van 22 euro per aandeel een mooie opportuniteit biedt voor Telenet-aandeelhouders om hun investering te gelde te maken met een aantrekkelijke bonus”, zegt Liberty Global-CEO Mike Fries. “We zijn trots over hoe Telenet in de jongste jaren is geëvolueerd, en we zetten ons helemaal in voor België en alle stakeholders van het bedrijf.”

Het is al de tweede poging van de Amerikanen om Telenet volledig in te lijven. In 2012 mislukte een bod van 35 euro. Enkele grote aandeelhouders en de onafhankelijke bestuurders vonden het bod toen te laag, waarna ook veel kleine beleggers niet intekenden. Uiteindelijk slaagde Liberty er maar in zijn belang met 8 procent op te trekken.

De handel in het aandeel van Telenet werd donderdag geschorst na een koersopstoot van 10 procent en hoge handelvolumes. De beurstoezichthouder FSMA onderzoekt de zaak. De handel in het aandeel zal om 15.30 uur hervat worden.
Belga

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in