Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • CEO Gabrielle Kalkwijk geeft fakkel door bij Ardo

CEO Gabrielle Kalkwijk geeft fakkel door bij Ardo

Gabrielle Kalkwijk (56) heeft aan de raad van bestuur van Ardo laten weten dat ze haar rol als CEO van het familiebedrijf om persoonlijke redenen neerlegt. Gabrielle Kalkwijk heeft de voorbije 4,5 jaar het bedrijf met succes door woelige wateren geloodst. De Raad van Bestuur dankt de CEO voor haar uitstekende werk en leiderschap.

De Nederlandse Gabrielle Kalkwijk werd in 2019 CEO van Ardo, de grootste diepvriesgroenteproducent van Europa, eigendom van de familie Haspeslagh. De voorbije jaren trotseerde de agrovoedingssector heel wat uitdagingen: eerst was er de coronacrisis, daarna de forse inflatie en de oorlog in Oekraïne, die de grondstoffen een pak duurder maakte. En tot slot zorgden de extreme weersomstandigheden voor heel wat extra druk op de ketel.

Gabrielle Kalkwijk geeft nu de fakkel door. “Ik ben zeer trots op alle resultaten die we als team behaald hebben in extreme externe omstandigheden en realiseer me terdege dat we nog voor heel wat uitdagingen staan. Vandaag moet ik vaststellen dat ik niet langer de nodige energie heb om mijn taak ten volle op te nemen. Ik dank alle medewerkers, managers, bestuursleden en de familie voor de goede samenwerking en het boeiende traject in dit mooie bedrijf”, zegt Gabrielle Kalkwijk.

De Raad van Bestuur van Ardo dankt Kalkwijk voor haar uitstekende werk van de voorbije jaren, in zeer moeilijke omstandigheden. “We konden ons de voorbije jaren geen betere kapitein indenken, gezien de stormen die we moesten trotseren. Gabrielle heeft naast mooie bedrijfsresultaten ook de nodige focus op verduurzaming van het bedrijf gerealiseerd. We danken haar dan ook erg voor haar prestaties van de afgelopen 4,5 jaar. Het management team staat klaar om deze nieuwe fase in te gaan, met nog heel wat uitdagingen voor de boeg”, zegt Jan Haspeslagh – Voorzitter Aandeelhouderscomité.

Ardo concentreert zich nu op de zoektocht naar een nieuwe CEO, en op een vlotte overdracht van de verantwoordelijkheden. In de transitieperiode rapporteert het management team rechtstreeks aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur – Jules Noten.

One thought on “CEO Gabrielle Kalkwijk geeft fakkel door bij Ardo

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in