Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Daniel Wildman wordt onafhankelijk bestuurder bij Nyxoah

Daniel Wildman wordt onafhankelijk bestuurder bij Nyxoah

Nyxoah SA, een Belgisch medisch technologiebedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en commercialisering van innovatieve oplossingen voor de behandeling van obstructieve slaapapneu (OSA), heeft vandaag benoemt Daniel Wildman als onafhankelijk bestuurder in zijn raad van bestuur.

Wildman is een 40-jarige veteraan in de medische hulpmiddelenindustrie. Hij is momenteel de voorzitter van de raad van Progenerative Medical, Inc. en strategisch adviseur van verschillende bedrijven in de medische sector. Hij is ook lid van de raad van bestuur van UroGen Pharma, Ltd.

Wildman bracht het grootste deel van zijn carrière door bij Johnson & Johnson (“J&J”), waar hij leiding gaf aan het Digital Surgery Strategy Initiative, J&J’s DuPuy Synthes Spine-franchise en J&J’s Ethicon Biosurgery-divisie. Vóór J&J werkte hij tien jaar bij Boston Scientific Corporation in verschillende rollen op het gebied van verkoop, marketing, operaties en strategische planning.

Robert Taub, voorzitter van de raad van bestuur van Nyxoah: “We zijn verheugd de heer Wildman te verwelkomen in de raad van Nyxoah. Zijn schat aan ervaring en kennis in de medische hulpmiddelen- en farmaceutische industrie zal van onschatbare waarde zijn naarmate Nyxoah haar R&D-, klinische en commerciële strategieën uitbreidt.”

Nyxoah werd opgericht in 2009 en ontwikkelde een nieuwe manier om slaapapneu te behandelen via neurostimulatie. Het bedrijf noteert sinds september 2020 op Euronext Brussel. Nyxoah vroeg in december 2022 aan de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC toestemming om tot 200 miljoen dollar op te halen met de uitgifte van bijvoorbeeld aandelen of warrants. Tegelijk sloot Nyxoah een deal met Cantor Fitzgerald voor de verkoop van aandelen voor maximaal 50 miljoen dollar. Dit zal van tijd tot tijd gebeuren ‘at the market’. Nyxoah zal onder dit progamma niet meer dan 6 miljoen aandelen verkopen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in