Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Eddy Vermoesen en Bernard Thiry bestuurders bij Elia

Eddy Vermoesen en Bernard Thiry bestuurders bij Elia

Eddy Vermoesen en Bernard Thiry worden tijdens de algemene vergadering van Elia op 16 mei voorgedragen als niet-onafhankelijke bestuurders. Beiden worden benoemd voor een periode van zes jaar.

Eddy Vermoesen is penningmeester bij N-VA en volgde zijn academische opleiding aan de Koninklijke Militaire School en de School voor Militaire Administrateurs. Aan de KU Leuven behaalde hij een master in overheidsmanagement. Binnen Defensie was hij budgetbeheerder van de Medische Dienst en later administratief directeur van het Militair Ziekenhuis van Neder-over-Heembeek.

In de badmintonsport werd Vermoesen penningmeester bij de Vlaamse Badminton Liga en de Belgische Badmintonbond om vanaf 1994 het topsportdepartement te leiden. Sinds 2002 is hij ook secretaris van het Davidsfonds in zijn thuisgemeente Aartselaar.

Bernard Thiry is een manager met PS-signatuur. Thiry behaalde in 1985 een doctoraat in de economie aan de Universiteit van Luik. In 1989 begon hij zijn academische loopbaan aan de Universiteit van Luik (eerst docent, daarna gewoon hoogleraar economie) en later als buitengewoon hoogleraar aan HEC-ULg School of Management.

Thiry werd in2008 in Vlaanderen bekend als de CEO die voor de overheid Ethias moest redden. Acht jaar later ging hij onderuit na een motie van wantrouwen uit eigen rangen. Hij moest vertrekken vanwege een gerechtelijk dossier. In Wallonië kwam hij ook in opspraak voor zijn hoge vergoeding als vice-voorzitter van Nethys.

Vergoedingen bestuurders

De vaste vergoeding van de bestuurders bestaat uit een vaste jaarlijkse vergoeding van € 12.500 voor Elia Group NV, € 6.250 voor Elia Transmission Belgium NV en € 6.250 voor Elia Asset NV en een zitpenning per vergadering van de Raad van Bestuur van € 750 voor Elia Group NV, € 375 voor Elia Transmission Belgium NV en € 375 voor Elia Asset NV, te tellen vanaf de eerste vergadering van de Raad waaraan de bestuurder deelneemt.

De vaste jaarlijkse vergoeding en de zitpenning worden verhoogd met 100% voor de Voorzitter van de Raad van Bestuur van zowel Elia Group NV als van Elia Transmission Belgium NV en Elia Asset NV.

De vaste jaarlijkse vergoeding voor elk lid van het Auditcomité, het Vergoedingscomité, het Benoemingscomité (Elia Group NV) respectievelijk het Corporate Governance Comité (Elia Transmission Belgium NV / Elia Asset NV) en het Strategisch Comité (dat enkel bestaat in Elia Group NV) is vastgesteld op € 3.000 per comité van Elia Group NV, op € 1.500 per comité van Elia Transmission Belgium NV en op € 1.500 per comité van Elia Asset NV.

De zitpenning, te tellen vanaf de eerste vergadering waaraan het lid deelneemt, is voor elk lid van een comité vastgelegd op € 750 per vergadering van een comité van Elia Group NV, op € 375 per vergadering van een comité van Elia Transmission Belgium NV en op € 375 per vergadering van Elia Asset NV.

De vaste jaarlijkse vergoeding en de zitpenning worden verhoogd met 30% voor elke Voorzitter van een comité van zowel Elia Group NV als van Elia Transmission Belgium NV en Elia Asset NV.

De tabel hieronder geeft de totale vaste vergoeding weer (inclusief indexatie) betaald aan elke bestuurder voor alle mandaten binnen de Elia groep tijdens het boekjaar 2022 in uitvoering van de hierboven uiteengezette regels.

Remuneratie Elia

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in