Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Els Blaton wordt voorzitter Fixxer

Els Blaton wordt voorzitter Fixxer

Belfius Insurance heeft samen met de Nederlandse verzekeraar het platform ‘Fixxer’ gecreëerd. Dat is vergelijkbaar met ‘Jaimy’ op de Belgische markt, waarbij huiseigenaars in contact worden gebracht met vaklui uit de bouw.

Fixxer wordt een aparte vennootschap, waar ASR. een belang in neemt van 49,84 procent en Belfius Insurance de resterende 50,16 procent. De raad van bestuur bestaat uit twee bestuurders van ASR, Robert van der Schaaf en Bas Vermeulen. Voor Belfius Insurance zetelen Cécile Scalais en Els Blaton in de raad van bestuur. Christophe Nottebaert wordt managing director.

Els Blaton wordt ook voorzitter van de joint venture en heeft met haar technologisch profiel de ideale ervaring voor dit mandaat. Ze is CEO van Corona Direct Verzekeringenen lid van het directiecomité van Belfius Insurance. In 2015 werd ze genomineerd voor de ICT Woman of the Year-award. Ze was toen topvrouw van Everis Belgium. Na haar fysicastudies wou Els Blaton verdergaan in research, maar dat was in die tijd nog niet gangbaar in België. Daarom startte ze als leerkracht wiskunde en informatica. Ze rolde eerder per toeval in de IT-wereld. Zo ging ze de daaropvolgende jaren aan de slag als IT-verantwoordelijke bij Artesia bank, gevolgd door de functie van CIO bij AXA.

In België richtte Belfius in 2018 het platform ‘Jaimy’ op, waarbij particulieren die werken aan hun huis wilden laten uitvoeren, makkelijk in contact konden treden met professionals zoals loodgieters, schilders, enzovoort… In 2020 werd het aanbod uitgebreid met ‘herstellingen in natura’ (‘repair in kind’). De klanten hoefden daarbij niet zelf op zoek naar vaklui om een bestek te laten opmaken en moesten ook geen franchise betalen. “De bedoeling van het project was om de behandeling van schadedossiers te versnellen, maar ook om het leven van de klant makkelijker te maken en de lokale economie te steunen”, aldus de Belgische verzekeraar. 

Jaimy telt momenteel zo’n 40.000 klanten. Fixxer doet een beroep op deze expertise, maar heeft internationale ambities, klinkt het woensdag. “Dit is een mooie erkenning voor zowel Jaimy als Belfius Insurance. Dankzij dit strategisch partnerschap zal Fixxer voor de evolutie van het technologisch platform kunnen rekenen op twee sterke aandeelhouders die dezelfde visie en veel gemeenschappelijke waarden delen – onder meer op het gebied van duurzaamheid – om zijn groei en ontwikkeling voort te zetten”, zegt Frédéric Van der Schueren, CEO van Belfius Insurance.

Philip Peeters

Foto: Bruno Maes

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in