Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.

Nieuw: De Bestuurder TV

De Bestuurder en Kanaal Z starten met een vijfdelige televisiereeks over de bestuurskamer. In samenwerking met BNP Paribas Fortis zullen we in de week van 31 oktober een inkijk geven over de werking van een raad van bestuur.

Volgende afleveringen komen aan bod:

  • Aflevering 1: Wat doen bestuurders
  • Aflevering 2: De rol van de CEO in de raad van bestuur
  • Aflevering 3: Corporate Governance 3.0
  • Aflevering 4: ESG in de bestuurskamer, een praktikvoorbeeld
  • Aflevering 5: Het divers speelveld van bestuurders

In onze eerste reeks komen volgende bestuurders hun kennis en ervaringen delen:

Anne Leclercq is onafhankelijk bestuurder bij BNP PARIBAS FORTIS, lid van het Audit Comité en Voorzitster van het Risicocomité. Ze werkte tijdens haar loopbaan bij diverse banken over de hele wereld en was tot 2029 Directeur Tresorie en Kapitaalmarkten – Belgisch Federaal Agentschap van de Schuld. Vandaag heeft ze bestuursmandaten bij Fluxys, Warehouses De Pauw en de KU Leuven

Herman Daems is sinds 2009 voorzitter van de raad van bestuur van BNP Paribas Fortis en sinds vorig jaar ook voorzitter van de raad van bestuur van het European Corporate Governance Institute. Hij is emeritus-hoogleraar aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de K.U. Leuven en bekleedt verschillende bestuursfuncties, bij o.a. Domo Investment Group en Unibreda.

Max Jadot begon zijn bankcarrière in 1983 bij de Generale Bank en werd op 1 maart 2011 CEO en Voorzitter van het directiecomité van BNP Paribas Fortis. Van 1994 tot 2019 zetelde Max Jadot in de Raad van Bestuur van Bekaert, een Belgische onderneming gespecialiseerd in geavanceerde metalen en materiaalverwerking, waar hij nu ere-bestuurder is. Hij is ook bestuurslid bij o.a. investeringsmaatschappij Baltisse.

Thomas Leysen is voorzitter van de materiaaltechnologiegroep Umicore, de uitgever Mediahuis en het Nederlandse fijnchemiebedrijf DSM. Onder zijn CEO-schap transformeerde Union Minière tot het groenere, hoogtechnologische Umicore. Leysen stond ook aan het hoofd van werkgeversorganisatie VBO. Hij is lid van de European Round Table of Industrialists, de belangengroep van de belangrijkste industriebedrijven van Europa.

Preview De Bestuurder TV

Met de steun van

image 3

One thought on “Nieuw: De Bestuurder TV

  1. Een mooi initiatief met tenoren uit de bestuurskamer laat zien en horen waarover het gaat in de bestuurskamers. Chapeau voor het initiatief 🎩

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in