Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Nieuwe bestuurders bij Brakke Grond

Nieuwe bestuurders bij Brakke Grond

De Vlaamse Regering benoemt Babette Aalberts, Suzanne Sanders en Dominique Savelkoul als nieuwe leden van de raad van bestuur van Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. Ze vervangen Valentijn Byvanck, Saskia Hazelhoff en John Dierick, waarvan de tweede termijn afliep op 18 juli 2023.

Babette Aalberts is gespecialiseerd in het mediarecht. Aalberts begon haar juridische carrière als toegevoegd onderzoeker bij de KUB Tilburg. Daarna werd zij advocaat bij Kennedy Van der Laan advocaten te Amsterdam. In 2004 werd zij Hoofd Juridische Zaken van de TROS. In 2007 startte zij, samen met Allon Kijl, het advocatenkantoor ABC Legal op.

Suzanne Sanders is curator en adviseur in de kunstsector. Ze richt zich voornamelijk op vernieuwende, inter- en transdisciplinaire kunstpraktijken en het ontwikkelen van daarbij passende, hedendaagse organisatievormen. Sanders is mede-oprichter van kunstenaarsresidentie Atelier AM in Almere, was directeur van de Frankendael Foundation en is sinds 2022 Stadscurator voor de Gemeente Amsterdam. Ze werkte onder meer samen met Public Art Amsterdam, de Gerrit Rietveld Academie, Museum Boijmans van Beuningen, Zentrum für Kunst und Urbanistik, TAAK, de Brakke Grond en het Frans Hals Museum.

Dominique Savelkoul is managing director van MU.zee en heeft verschillende bestuursmandaten in de culturele wereld. Na haar studies Geschiedenis aan de KU Leuven en een managementopleiding aan de Vlerick School te Gent belandde ze op diverse directeursfuncties in niet alleen de culturele wereld, zowel nationaal als internationaal, maar ook in de privésector en de bedrijfswereld, waaronder het Festival van Vlaanderen Gent-Brussel, The London Philharmonic Orchestra, The National Gallery in Londen en de RuhrTriennale in Duitsland. In 2011 werd ze transitiemanager voor de fusie van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en de Vlaamse Opera. Ze maakte ook deel uit van het Kabinet Sven Gatz waar ze als adviseur Kunsten / Buitenlandse Zaken werkte.

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond is een initiatief in Nederland voor actuele vernieuwende Vlaamse kunst. De organisatie in hartje Amsterdam is in 1981 van start gegaan en wordt gefinancierd door de Vlaamse overheid. Centraal in de missie – in 1999 geformaliseerd – staan het promoten van de culturele identiteit van Vlaanderen, het presenteren van kenmerkende ontwikkelingen op het gebied van kunst en cultuur uit Vlaanderen en het bevorderen van de Vlaams-Nederlandse samenwerking.

brakkegrond
v.l.n.r. Babette Aalberts, Suzanne Sanders en Dominique Savelkoul

One thought on “Nieuwe bestuurders bij Brakke Grond

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in