Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Nieuwe investeerders en bestuurders bij PayBIX

Nieuwe investeerders en bestuurders bij PayBIX

PayBIX, een HR Tech start-up actief in loonadministratie, haalt in een eerste kapitaalronde 1,2 miljoen euro op bij een groep investeerders en dankzij een subsidie van het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). Naast de extra kapitaalinjectie komen ook twee nieuwe bestuurders aan boord: Guy Colman en Kris Vinckier. Ze vervoegen de raad van bestuur die momenteel bestaat uit de oprichters Bart Slaets, Rudi De Roeck en Hans Joris.

PayBIX heeft nu al een prototype, namelijk een MVP (Minimum Viable Product) klaar van EPIX, een software die alle stappen in het payrollproces van KMO’s samenbrengt in één tool. En dat voor 30 Europese landen. De kapitaalinjectie zal worden aangewend om EPIX modulair uit de bouwen en om de Europese sales en operations te versterken.

“Met EPIX willen we de loonadministratie voor KMO’s met werknemers in verschillende Europese landen stukken sneller, eenvoudiger én goedkoper maken,” zegt Hans Joris, medeoprichter en CEO van PayBIX.

Enter PayBIX, een acroniem voor Payroll Brokerage and Integration eXperts. Dit HR Tech bedrijf werd in februari opgericht door Bart Slaets, Rudi De Roeck en Hans Joris, drie oud-collega’s met samen meer dan 80 jaar payrollervaring op de teller. Zij zijn respectievelijk CTO, COO en CEO van PayBIX. Softwareontwikkeling vergt veel kennis en financiële middelen. Om EPIX gestaag uit te bouwen en de uitrol naar alle Europese landen te versnellen, zochten de oprichters investeerders.

De interesse van investeerders in PayBIX bleek bijzonder groot en een eerste kapitaalronde van 875.000 euro werd snel en succesvol afgerond. Twee investeerders treden ook toe tot de raad van bestuur. Guy Colman is ceo van Cynerpro NV en Kris Vincker is Head of Business Strategy Life and Employee Benefits for Vivium en bestuurder bij BioAegis Therapeutics en Paradox Investment Management BV. De andere investeerders wenst PayBIX niet te vermelden.

Bovendien kon PayBIX aan het Agentschap voor Innovatie en Ondernemen aantonen dat EPIX een innovatieve en unieke software is, waardoor het een subsidie van 323.000 euro kreeg.

Dankzij een eigen inbreng door de oprichters van 400.000 euro en de bijkomende inbreng van 1,2 miljoen euro via investeerders en VLAIO stelt PayBIX al een team van 10 mensen tewerk. En het is nog steeds op zoek naar heel wat nieuwe medewerkers. 

Foto: links, Kris Vinckier & rechts, Guy Colman

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in