Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Raad van Bestuur van het ITG kiest voor Jo Bury als voorzitter

Raad van Bestuur van het ITG kiest voor Jo Bury als voorzitter

De leden van de Raad van Bestuur van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) verkozen Jo Bury, de oprichter en ex-managing director van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB), als nieuwe voorzitter. Hij volgt provinciegouverneur Cathy Berx op. Interim-voorzitter Herwig Leirs keert terug naar zijn positie als ondervoorzitter. De nieuwe voorzitter nam vanaf 1 januari officieel zijn nieuwe mandaat op.

Jo Bury: ”De voorbije 25 jaar bouwde ik bestuurservaring op bij academische instellingen en leidde ik een onderzoekscentrum met wereldambities, zowel op vlak van basisonderzoek als bij de economische en maatschappelijke valorisatie ervan. Dat ik die kennis en ervaring nu als voorzitter kan inzetten om het internationaal gerespecteerde ITG verder vooruit te helpen, stemt me oprecht gelukkig. Ik kijk uit om met een inspirerende en ondersteunende Raad van Bestuur bij te kunnen dragen aan de wetenschappelijke excellentie en maatschappelijke relevantie van het instituut.”

Na het verlopen van het mandaat van de vorige voorzitter, Cathy Berx, in juni 2022, nam de toenmalige ondervoorzitter, Herwig Leirs, tijdelijk het voorzitterschap op zich. Met de aanstelling van Jo Bury als voorzitter, kan Herwig opnieuw zijn rol als ondervoorzitter vervullen.

Herwig Leirs: “Door mijn expertise als onderzoeker (onder meer in populatiebiologie en epidemiologie) en jarenlange ervaring als ondervoorzitter van de Raad van Bestuur van het ITG, ben ik goed vertrouwd met het instituut, de personen op sleutelposities en heb ik een grondige kennis van de lopende dossiers. In combinatie met het voorzitterschap van de Raad van Bestuur van de Universiteit Antwerpen heb ik inzicht in de parallellen én verschillen tussen het ITG en de universiteiten, en kan ik de contacten tussen het instituut en de UAntwerpen verder bevorderen.”

In de zomer van 2022 verwelkomde de Raad van Bestuur van het ITG vijf nieuwe leden naar aanleiding van het verlopen van een aantal mandaten. Samen met de andere leden verkozen zij op 19 december 2022 de nieuwe voorzitter en ondervoorzitter. Het ITG stelt de volledige samenstelling van de huidige Raad van Bestuur voor op de nieuwe website.

One thought on “Raad van Bestuur van het ITG kiest voor Jo Bury als voorzitter

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in