Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Sweco sluit overeenkomst met VENAC

Sweco sluit overeenkomst met VENAC

Ingenieursbureau Sweco heeft een Share Purchase Agreement met VENAC afgesloten. Een bureau is actief op het vlak van akoestische studies voor de Belgische en Luxemburgse bouwmarkt. Door samen te gaan wil Sweco zijn serviceaanbod voor geïntegreerde bouwprojecten verbreden.

Erwin Malcorps, Managing Director van Sweco Belgium, verklaart: “Ik ben erg verheugd om de akoestische ingenieurs van VENAC te verwelkomen. Hun expertise in alle facetten rond akoestiek en trillingen is momenteel erg gegeerd in de markt en speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van duurzame bouwprojecten. Samen zullen we één van de weinige ingenieursbureaus op de Belgische en Luxemburgse markt zijn die complexe geïntegreerde projecten in alle disciplines kunnen aa nbieden. Door onze unieke combinatie van duurzame bouwtechnieken én akoestische diensten ontzorgen we nog meer de bouwheer en architectenbureaus. Zo komen we tegemoet aan de toegenomen comforteisen en de sterk stijgende vraag naar een ruime servicewaaier voor geïntegreerde bouwprojecten, voornamelijk op vlak van comforteisen.”

Studiebureau VENAC (Vibrations Engineering & Acoustics Consulting) werd in 1985 door Fernand Vandervorst opgericht. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot een gevestigde waarde voor de akoestische studie en het ontwerp van o.a. woningen, appartementen, kantoren, culturele gebouwen en industriële sites. Het telt 5 experten die gespecialiseerd zijn in bouwakoestiek, zaalakoestiek, geluidsniveaus van technische installaties, milieu-akoestiek en het beheersen van trillingen.

Tom Vandervorst, bestuurder van VENAC, getuigt: “Wij zijn trots op onze unieke positie in de bouwwereld met onze pragmatische aanpak en realistische, uitvoerbare oplossingen. Ik ben ervan overtuigd dat we die vertrouwde lijn kunnen doortrekken bij Sweco. Onze doorgedreven akoestische expertise vormt tevens een perfect sluitstuk op de ‘Transforming Society Together’ visie, want in onze drukke maatschappij zorgt het tegengaan van geluidshinder voor minder stress en een gezondere omgeving bij eenieder van ons. Intelligent bouwen met lichte duurzame materialen gaat daarbij hand in hand met het toenemend belang voor een goed akoestisch klimaat.”

image
Van links naar rechts: Peter Vanhoegaerden (Division Director Buildings, Sweco Belgium), Vicky De Bollen (Director Finance, Facility & Legal, Sweco Belgium), Erwin Malcorps (Managing Director, Sweco Belgium), Fernand Vandervorst (Director Public Relations, VENAC), Tom Vandervorst (Bestuurder VENAC), Ariane Segers (Director Contracts & IT, VENAC) en Mark Vandervorst (Shareholder VENAC).

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in