Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.

Board Radar

Board Radar is een tweewekelijks videoverslag over deugdelijk bestuur. GUBERNA en De Bestuurder informeren via Board Radar bestuursorganen van bedrijven en verenigingen over goed bestuur. De steun van Gimv maakt dit videonieuws mogelijk.

Radar compass and windscreen on dashboard in cockpit

Raden van bestuur beslissen over de grote strategische vraagstukken van organisaties en moeten zorgen voor continuïteit. In het verleden lag de focus bij raden van bestuur vooral op financiële rapportering, leiderschap van de organisatie, risicomanagement en investeringen. Vandaag is ook niet-financiële rapportering een belangrijk aandachtspunt. Stakeholders verwachten zowel van beursgenoteerde bedrijven als van familiale KMO’s en grote vzw’s dat ze duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Een term die hierbij vaak opduikt in bestuursagenda’s is ESG, wat staat voor Environmental, Social en Governance practices of kortweg duurzaam, sociaal inclusief en deugdelijk bestuur. Hoewel de meeste organisaties wel weten hoe ze over hun duurzame initiatieven en sociale inspanningen moeten communiceren, is deugdelijk bestuur een uitdaging. Board Radar biedt hierin transparantie en houvast.

Met de steun van

logo

Op de hoogte blijven over Board Radar?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief

Meer dan 0 professionals schreven zich reeds in

Meer dan 5000 professionals schreven zich reeds in