Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Personal finance: Zeven beleggingsgeheimen voor vermogende beleggers

Personal finance: Zeven beleggingsgeheimen voor vermogende beleggers

Dit artikel kwam tot stand in commerciële samenwerking met Fisher Investments België

De meeste beleggers zijn niet op de hoogte van het reilen en zeilen van de beleggingswereld. Periodes met schommelende koersen worden vaak gezien als risicovol. Toch zijn er andere risico’s die meer impact kunnen hebben en die we absoluut niet over het hoofd mogen zien.

Een goed begin is het halve werk, zeggen ze. In deze gids en periodieke inzichten vertrouwt Fisher Investments België vermogende beleggers zeven beleggingsgeheimen toe die als geweldige springplank voor dit jaar werken.

Lees hier de gids De zeven geheimen van vermogende beleggers en periodieke inzichten

Als we marktschommelingen koste wat kost willen vermijden, lopen we het risico dat we tijdens ons pensioen zonder geld komen te zitten. Veel beleggers maken de fout om vooral in te zetten op vastrentende effecten en niet genoeg op aandelen, waardoor hun portefeuilles in de loop der tijd aan waarde inboeten. Een scherpzinnige vermogende belegger weet dat aandelen op korte termijn weliswaar riskant kunnen zijn, maar in de regel op lange termijn flink bijdragen aan het portefeuillerendement.

Als we kijken naar periodes van twintig jaar sinds 1970, hebben aandelen het in 85% van de gevallen het beter gedaan dan obligaties. Beleggen in aandelen is niet makkelijk, vergeet dat niet. Daarom raden wij u aan om een vertrouwde financieel adviseur in de arm te nemen die u bijstaat in volatiele beurstijden en u helpt om de beleggingstoewijzing van uw vermogen uit te stippelen.

Ontvang kosteloos onze gids voor beleggers en periodieke inzichten

Inflatie is een van de grootste gevaren voor uw spaargeld. De levensverwachting loopt op dankzij medische innovaties, waardoor we steeds afhankelijker worden van langetermijnbeleggingen. Hoe langer de levensverwachting van een belegger, des te meer tijd de inflatie heeft om zijn of haar vermogen af te brokkelen.

Het inflatiecijfer varieert over langere periodes en de afgelopen jaren is dit aanzienlijk gestegen. En momenteel wordt er voorspeld dat de langetermijninflatie in de eurozone op 1,7% per jaar gaat uitkomen. Iemand die dit jaar 50.000 euro per jaar nodig heeft om in zijn of haar levensonderhoud te voorzien, heeft over twintig jaar 70.047 euro nodig voor diezelfde levensstandaard en koopkracht. Over dertig jaar zou dat zelfs 90.199 euro zijn.

Als u de impact van inflatie op uw spaargeld wilt beperken, is het beter om meer van uw vermogen te beleggen in aandelen. Zo kunt u uw vermogen laten groeien en uw huidige levensstijl in stand houden.

Afbeelding2

Voor meer informatie over beleggen kunt u een exemplaar aanvragen van De zeven geheimen van vermogende beleggers en periodieke inzichten

De kans dat uw doelen daadwerkelijk worden behaald kunt u optimaliseren door te vertrouwen op een vermogensbeheerder die uw financiële situatie door en door kent. Een adviseur kan een beleggingsstrategie voor u uitstippelen die aansluit op uw persoonlijke omstandigheden door uw financiële situatie, doelen, vermogensplan en belastingsituatie onder de loep te nemen. Daarom is het belangrijk dat een adviseur de tijd neemt om uw persoonlijke situatie en financiële behoeften goed te begrijpen.

Fisher Investments Luxembourg, Sàrl is een in Luxemburg gevestigde besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (geregistreerd onder nummer: B228486) en handelt ook onder de naam Fisher Investments Europe (“Fisher Investments Europe”). Fisher Investments Europe staat onder toezicht van de CSSF. De statutaire zetel van Fisher Investments Europe is geregistreerd op: K2 Building, Troisième étage, Forte 1, 2a rue Albert Borschette, L-1246 Luxemburg.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in