Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Jan Remeysen is nieuwe voorzitter essencia

Jan Remeysen is nieuwe voorzitter essencia

Het Bestuursorgaan van essenscia, de sectorfederatie van de chemie en life sciences, heeft Jan Remeysen, CEO van BASF Antwerpen, aangesteld als nieuwe voorzitter. Hij volgt Hans Casier (INEOS) op die zes jaar voorzitter was en daarmee de maximumtermijn had bereikt. Remeysen heeft de ambitie om het grote economische, maatschappelijke en strategische belang van de chemie, kunststoffen, farma en biotech in ons land nog duidelijker te maken bij zowel de politiek als het bredere publiek.

De internationale concurrentiekracht van de Belgische chemie en life sciences versterken, meer jong talent inspireren voor een job in de sector, en vooral werk maken van een strategisch industriebeleid op alle politieke niveaus dat bedrijven optimaal ondersteunt bij hun forse inspanningen richting klimaatneutraliteit en de omslag naar een circulaire economie. Dat zijn voor Jan Remeysen (56) de komende drie jaar de prioritaire uitdagingen als voorzitter van essenscia.

Afgestudeerd als doctor in de chemie aan de KU Leuven, ging Remeysen in 1996 op de milieudienst van BASF Antwerpen aan de slag. Vervolgens gaf hij als Vice-President leiding aan de afdeling EHS (Environment, Health, Safety) en de productie-afdelingen voor polyamiden en isocyanaten. Tussen 2010 en 2014 leidde hij vanuit de BASF-hoofdzetel in het Duitse Ludwigshafen een internationaal ‘Operational Excellence’-project dat BASF-productielocaties over de hele wereld omvatte.

Sinds 2020 is hij CEO van BASF Antwerpen, de grootste chemieproductiesite van het land met 3.700 medewerkers en de op een na grootste productielocatie van de BASF-groep in de wereld. Jan Remeysen heeft ook bestuursfuncties bij onder meer Voka, Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, de Antwerp Management School (AMS), opleidingscentrum ACTA en de Benelux Business Roundtable.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in