Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Agfa-Gevaert wint innovatieprijs van essenscia

Agfa-Gevaert wint innovatieprijs van essenscia

De beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert uit Mortsel heeft dit jaar de Innovation Award gewonden van essenscia. Dat is de sectorfederatie van de bedrijven die actief zijn in chemie, kunststoffen, farma en biotech.

Essenscia kent de award toe aan Agfa voor zijn nieuwe product Zirfon. Het gaat om verbeterde scheidingsmembranen voor het maken van waterstof, die tot vier keer meer kunnen produceren dan klassieke membranen en een langere levensduur hebben.

Prinses Astrid reikte de prijs, waar een geldbedrag van 30.000 euro aan verbonden is, dinsdagavond uit tijdens een ceremonie in Brussel. Ook onder anderen premier Alexander De Croo was daar aanwezig.

“De membraantechnologie van Agfa-Gevaert heeft het potentieel om een gamechanger te zijn in de waterstofproductie en de wereldwijde energietransitie”, zegt juryvoorzitter François Cornélis. “Dit is Belgische toptechnologie.”

Zirfon werd gekozen uit 32 ingediende projecten. De andere finalisten waren farmabedrijf GSK met het malariavaccin Moquirix dat wordt gemaakt in het Waals-Brabantse Rixensart, het consortium van zeven bedrijven Power to Methanol dat in de Antwerpse haven werkt aan een duurzamer productieproces voor methanol, Quantoom Biosciences uit Nijvel met een geautomatiseerd productieplatform voor vaccins en medicatie op basis van mRNA-technologie, en het Turnhoutse Soudal dat een duurzame montagelijm met gerecycleerde grondstoffen ontwikkelde. Essenscia-topman Yves Verschueren benadrukt dat de sector van de chemie, kunststoffen en life sciences “de onbetwiste innovatiekampioen van ons land is”. Volgens hem was die vorig jaar goed voor “een recordaantal van 982 patentaanvragen, of bijna vier uitvindingen per werkdag, en 5,5 miljard euro uitgaven in onderzoek en ontwikkeling, of zowat 15 miljoen euro per dag”.

Bron: Belga

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in