Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
 • Home
 • >
 • Nieuws
 • >
 • Alexia Bertrand reikt award voor goed bestuur uit

Alexia Bertrand reikt award voor goed bestuur uit

Alexia Bertrand , Staatssecretaris voor Begroting en Consumentenbescherming, is eregast van de eerste award voor goed bestuur van een niet-beursgenoteerde onderneming. Deze vindt plaats op 30 november bij Delen Private Bank te Antwerpen. Bertrand deed bestuurservaring op bij Ackermans & van Haaren en was ook lid van het bestuursorgaan van GUBERNA.

Bertrand werd geboren in een echte ondernemersfamilie in het Antwerpse. Ze behaalde haar diploma in de rechten aan de Université catholique de Louvain, gevolgd door een master in de rechten aan de Harvard Law School in de Verenigde Staten. Ze werd advocate handels- en vennootschapsrecht bij een internationaal advocatenkantoor en assistente handelsrecht aan de UCL-rechtenfaculteit en wetenschappelijk medewerkster aan de Katholieke Universiteit Leuven.  

Daarna ging ze haar expertise inzetten binnen de politiek. Eerst als adviseur bevoegd voor justitie, asiel en migratie en economische zaken op het kabinet van vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. In oktober 2015 werd ze Reynders’ kabinetschef algemeen beleid, een functie die ze tot juni 2019 uitoefende.  

Bertrand werd reeds meermaals verkozen tot gemeenteraadslid in Sint-Pieters-Woluwe. Ze deed dit vanop een gemeenschappelijke lijst van Open Vld en MR. Sinds 2019 zetelde ze ook in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement.   Op 18 november 2022 nam ze de functie van staatssecretaris Begroting en Consumentenzaken op zich.   

Ze heeft ook een ruime ervaring in de werking van bestuursorganen. Ze was jarenlang bestuurslid van de beursgenoteerde holding Ackermans & van Haaren en was ook lid van het bestuursorgaan van GUBERNA. Tijdens de award voor Bestuur van het Jaar op 30 november 2023 zal ze haar visie delen op het goed bestuur van een organisatie.

Over Bestuur van het Jaar

De Bestuurder organiseert voor het eerst in België een award voor goed bestuur van een niet-beursgenoteerde onderneming. In samenwerking met GUBERNA, Moore Belgium en Stella P. en met de steun van Ageas, MU en Delen Private Bank, zal op 30 november een award uitreiking plaatsvinden.

Bedrijven met een raad van bestuur kunnen zich inschrijven voor de award. Op basis van een onafhankelijke evaluatie van het bestuur, zal een jury laureaten bekend maken voor Bestuur van het Jaar. Juryleden zijn Herman Daems (voorzitter), Luc Vandewalle, Conny Vandendriessche, Bart De Smet, Katrin Eyckmans, Lieve Creten, Hilde Vanderschelden, Sandra Gobert en Philippe Craninx.  

Bedrijven die deelnemen aan de award krijgen er alvast drie unieke zaken voor terug:

 • Een gratis evaluatie van hun raad van bestuur door de digitale evaluatietool van GUBERNA
 • Een uitnodiging voor de exclusieve uitreiking van de award met netwerkmoment op 30 november (enkel op uitnodiging)
 • De kans om een maatschappelijke bijdrage te leveren aan het goed bestuur van onze gewaardeerde ondernemingen in Vlaanderen

Meer informatie en inschrijven via www.bestuurvanhetjaar.be    

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

 • Yves van Durme
 • Rachid Et-Taïbi
 • Pieter Bourgeois
 • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in