Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Bart Becks opnieuw in bestuur van European Innovation Council

Bart Becks opnieuw in bestuur van European Innovation Council

Bart Becks is een innovator en ondernemer uit België, met een bewezen staat van dienst in het aanwakkeren van digitale innovatie, het stimuleren van groei en het lanceren van nieuwe ondernemingen. Zijn loopbaan liep van CEO van Belgacom Skynet over SBS Europe tot voorzitter van iMinds (het huidige imec). De afgelopen jaren was Bart Executive Chairman bij EURACTIV, waar hij leiding gaf aan de transformatie van EURACTIV tot een vooraanstaand medianetwerk dat nieuws over het EU-beleid verslaat in 13 landen. EURACTIV werd onlangs overgenomen door Mediahuis.

Becks is Executive Chair bij E-Health Venture, waar hij toezicht houdt op de ontwikkeling van een ecosysteem dat strategische zakelijke, onderzoeks- en technologische partnerschappen integreert. Daarnaast is hij medeoprichter van BeCentral, dat sinds de oprichting in 2017 is uitgegroeid tot een van Europa’s belangrijkste campussen voor technologische en digitale vaardigheden.

De Europese Innovatieraad (EIC) is opgericht in het kader van het Horizon Europe-programma van de EU. De EIC heeft een budget van 10,1 miljard euro om baanbrekende innovaties gedurende de hele levenscyclus te ondersteunen, van onderzoek in een vroeg stadium tot proof of concept, technologieoverdracht en de financiering en schaalvergroting van start-ups en KMO-bedrijven

De eerste vergadering van het nieuwe bestuur van de Europese Innovatieraad vond plaats op 10 en 11 januari 2024 in Leuven (België) in imec. De nieuwe raad werd op 13 december 2023 door de Commissie aangesteld en heeft als voorzitter Michiel Scheffer.

Het EIC-bestuur houdt vijf tot zes plenaire vergaderingen per jaar om te discussiëren en de Commissie te adviseren over de strategie en uitvoering van het EIC en andere zaken die binnen hun mandaat vallen.

De eerste plenaire vergadering met de nieuwe leden van het bestuur was gericht op het vaststellen van de prioriteiten voor het werk van het bestuur in 2024, met name om de strategie en de uitvoering van het EIC in de tweede helft van het programma (2024-27) te sturen.

One thought on “Bart Becks opnieuw in bestuur van European Innovation Council

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in