Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.

Bestuur van het Jaar zet in op collectieve intelligentie van bestuursorganen

De Bestuurder organiseert dit jaar de tweede editie van Bestuur van het Jaar. Met deze award wil de organisatie niet-beursgenoteerde organisaties stimuleren om in te zetten op goed bestuur. In deze turbulente tijden kan de collectieve intelligentie van een sterk bestuursorgaan organisaties helpen bij het nemen van uitdagende beslissingen.

“Goed bestuur is geen bouwdoos van Lego met een uiteindelijke constructie, maar een continu proces van bedrijfsvoering. Dat willen we via deze award ook duidelijk maken, “ aldus Philip Peeters, uitgever en ceo van De Bestuurder. “Organisaties met een sterk bestuur hebben een collectieve intelligentie ter beschikking om uitdagingen aan te gaan en goede beslissingen te nemen.”

Net als vorig jaar kunnen bedrijven met een sterk bestuur gratis deelnemen aan de award. Ze moeten zich enkel registreren via www.bestuurvanhetjaar.be en een online motivatie ingeven. Alle deelnemende bedrijven krijgen een gratis evaluatie van hun bestuur en hun organisatie. GUBERNA en Moore Corporate Finance zullen deze rol op zich nemen.

Uit de deelnemende organisaties zullen drie bestuursorganen geselecteerd worden die hun werking voorstellen aan een jury van experts. Deze laureaten krijgen via een mediacampagne ook erkenning voor hun geleverde inspanningen en kunnen zo andere organisaties inspireren. De laureaten ontvangen ook een bedrijfsbibliotheek van Lannoo en een ESG-score van hun ecosysteem van GraydonCreditsafe.

De jury zal uiteindelijk één winnaar kiezen die de titel ‘Bestuur van het Jaar’ krijgt. Al de deelnemende bestuursorganen worden uitgenodigd op deze feestelijke uitreiking op 21 november bij Delen Private Bank te Antwerpen.

Vorig jaar won Claes Retail Group de eerste editie van de award. Dit jaar zal Bart Claes, gedelegeerd bestuurder van CRG, daarom ook zetelen in de jury. Ook onderneemster en ervaren bestuurder Annemie Baeyaert vervoegt de jury. Herman Daems is opnieuw juryvoorzitter. De andere juryleden zijn Lieve Creten, Bart De Smet, Philippe Craninx, Sandra Gobert, Katrin Eyckmans en Hilde Vanderschelden.

Bestuur van het Jaar krijgt de steun van Ageas, Moore Corporate Finance, Delen Private Bank, MU, Stella P, GraydonCreditsafe en GUBERNA.

2023 11 30 Prijsuitreiking bestuur van het jaar De Bestuurder Bank Delen 95
Het winnende bestuur kreeg vorig jaar, in het bijzijn van de jury, de award overhandigd door Staatssecretaris Alexia Bertrand

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in