Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.

Bestuurders liggen wakker van stakeholders en opvolging

Manager bring contract papers in modern office. Company ceo checking report

Uit een recent onderzoek van Heidrick & Struggles’ CEO & Board of Directors Practice blijkt dat CEO’s en bestuurders betwijfelen dat ze in 2024 hun bedrijfsdoelstellingen halen. Externe factoren, zoals economische en geopolitieke instabiliteit, leiden tot een laag leiderschapsvertrouwen. Maar ook successie en leiderschapsplanning op lange termijn creëren bezorgdheid.

Bestuurders en CEO’s worstelen om de grenzen te begrijpen van hun eigen doel en rol, en de verantwoordelijkheid van het bedrijfsleven zelf in de wereld. Het is dus niet verrassend dat de leiders die op het onderzoek hebben gereageerd het meest bezorgd zijn over economische en geopolitieke onzekerheid en het minst vertrouwen hebben in hun vermogen om beide aan te pakken.

Aandeelhouders, werknemers, klanten en zelfs overheden eisen meer toegang tot en invloed op corporate governance en besluitvorming. Verdeeldheid en polarisatie binnen deze groepen compliceren het plaatje. Leidinggeven en besturen over verschillende stakeholders – zowel binnen organisaties als in de gemeenschappen die ze dienen – blijkt de belangrijkste vaardigheid die bestuurders en CEO’s moeten ontwikkelen.

Een onzekere wereld en de bijgevolg steeds veeleisendere verwachtingen van goed bestuur, vragen voortdurende, langdurige opvolgingsplanning op het niveau van zowel de raad van bestuur als de CEO. De adviseurs van Heidrick & Struggles’ verwachten dat die trend zich zal voortzetten en na verloop van tijd de vertrouwenskloof zal dichten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in