Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Bpost moet op zoek naar nieuwe CEO

Bpost moet op zoek naar nieuwe CEO

Bpost moet op zoek naar een nieuwe grote baas. CEO Dirk Tirez vertrekt, zo heeft het postbedrijf vrijdag bekendgemaakt. De CEO zette in oktober al tijdelijk een stap opzij, nadat een intern onderzoek was opgestart naar mogelijke wanpraktijken rond de concessie voor de krantendistributie. Het onderzoek wordt bovendien uitgebreid naar het huidige krantencontract.

Het onderzoek is nog steeds aan de gang. “Maar op grond van de elementen waarover hij beschikt, nam de raad van bestuur van bpost vandaag een aantal beslissingen”, aldus het postbedrijf vrijdag in een mededeling. “De raad van bestuur van het bedrijf en Dirk Tirez hebben in onderling overleg beslist om de samenwerking stop te zetten.” Bovendien heeft bpost ook de samenwerking met twee andere werknemers stopgezet .

Volgens het postbedrijf heeft het onderzoek ” schending van de policy’s van de onderneming” en “indicaties van schending van de toepasselijke wetgeving” blootgelegd.

Het onderzoek wordt ook uitgebreid naar het huidige, lopende contract voor de bedeling van kranten en tijdschriften. Ook daar zijn elementen aan het licht gekomen, klinkt het, “die kunnen wijzen op mogelijke schendingen van de toepasselijke wetgeving”.

Het bedrijf gaat nu op zoek naar een nieuwe CEO. Intussen blijft CEO ad interim Philippe Dartienne het bedrijf leiden. “Een verdere aankondiging zal worden gedaan indien en wanneer dat nodig zou zijn.

“We zijn bijzonder grondig in ons onderzoek en gaan tot op het bot, terwijl we meewerken met de bevoegde autoriteiten. We zien de ernst van de situatie in en beseffen dat het vertrouwen van onze klanten en medewerkers kan geschaad zijn door deze onthullingen. Maar het is precies om de waarden waar bpost en zijn medewerkers voor staan te beschermen dat we vastberaden zijn om dit tot het bot uit te spitten”, zegt de voorzitster van de raad van bestuur van bpost, Audrey Hanard. Tirez had eind oktober al tijdelijk een stap opzij gezet. Hij was nog maar in juli 2021 definitief aangeduid als de nieuwe CEO. Voordien voerde hij de functie al enkele maanden ad interim uit. Zijn voorganger, Jean-Paul Van Avermaet, was in maart 2021 ontslagen omdat hij verwikkeld was in een onderzoek naar mogelijke concurrentieafspraken bij zijn voorgaande werkgever, beveiligingsbedrijf G4S. Voor hij CEO werd, zat Tirez reeds in het directiecomité van bpost en was hij chief legal en regulatory officer.

Lees ook ons opiniestuk: Je kunt gaan, beste CEO!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in