Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
 • Home
 • >
 • Nieuws
 • >
 • Drie nieuwe bestuurders bij Ackermans & van Haaren

Drie nieuwe bestuurders bij Ackermans & van Haaren

Tijdens de Algemene Vergadering van Ackermans & van Haaren werden er drie nieuwe bestuurders benoemd. Sonali Chandmal en Frank Van Lierde werden benoemd als onafhankelijke bestuurders. Deborah Janssens komt aan boord als niet-uitvoerend bestuurder.

Sonali Chandmal werd voor een periode van vier jaar als onafhankelijk bestuurder benoemd. Chandmal behaalde in 1992 een BA in Economics aan de University of California, Berkeley en in 1997 een MBA aan Harvard University. Ze was actief als investment banking associate bij Robertson Stephens & Co tussen 1992 en 1995 en was management consultant en senior manager bij Bain & Company tussen 1997 en 2017 in Londen, San Francisco en Brussel. Sonali Chandmal is tevens onafhankelijk bestuurder bij Ageas (Belgium), Ageas Portugal Grupo, Medicover (Zweden) en BW LPG (Noorwegen). Ze zetelt ook in het bestuur van Chapter Zero Brussels, een samenwerking met het ‘Climate Governance Initiative’ van het Wereld Economisch Forum.

Frank Van Lierde behaalde in 1989 een Master in de bioingenieurwetenschappen aan de KU Leuven. Tussen 1989 en 2021 heeft Frank Van Lierde verschillende internationale leidinggevende rollen opgenomen bij de Amerikaanse voedingsgroep Cargill, waar hij in 2015 werd benoemd tot Member of the Global Executive Team, President of Food Ingredients and Bio Industrials. In die hoedanigheid was hij medeverantwoordelijk voor de uitvoering van de ESG agenda van Cargill, met een persoonlijke focus op energie- en waterreductie en het verduurzamen van de toeleveringsketens van cacao en palmolie. Frank Van Lierde is tevens onafhankelijk bestuurder bij de Nederlandse insecteneiwittenkweker Protix.

Deborah Janssens behaalde in 1998 een Master in de rechten aan de KU Leuven en het jaar nadien een Master of Laws aan de New York University School of Law. Ze is vennote van het internationale advocatenkantoor Freshfields, gevestigd in Brussel, en is gespecialiseerd in o.m. fusies en acquisities, publieke kapitaalmarkttransacties en vennootschaps- en financieel recht. Ze adviseert regelmatig inzake verschillende aspecten van ESG. Deborah Janssens was lid van het audit- en risicocomité van Freshfields en is thans co-voorzitter van de Industrials Group. Ze is deeltijds gastdocente vennootschapsrecht aan de KU Leuven en bestuurder bij Stichting KickCancer.

De raad van bestuur krijgt volgende vergoeding:

 • De voorzitter van de raad van bestuur heeft recht op een jaarlijkse vaste vergoeding van € 100.000.
 • Iedere bestuurder heeft recht op een jaarlijkse basisvergoeding van € 50.000 en een zitpenning van € 2.500 per deelname aan een vergadering van de raad van bestuur of een adviserend comité, met uitzondering van het benoemingscomité.
 • Er geldt een bijkomende jaarlijkse vergoeding van € 10.000 voor de voorzitter van het auditcomité, € 5.000 voor leden van het auditcomité en € 2.500 voor leden van het remuneratiecomité.
avh
Sonali Chandmal, Deborah Janssens en Frank Van Lierde

One thought on “Drie nieuwe bestuurders bij Ackermans & van Haaren

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

 • Yves van Durme
 • Rachid Et-Taïbi
 • Pieter Bourgeois
 • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in