Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Een kleiner bestuursorgaan voor het CIM

Een kleiner bestuursorgaan voor het CIM

Afgelopen november onthulde het CIM de contouren van zijn strategische transformatieplan, waarbij er gekozen wordt voor een benadering die meer gericht is op de mediaconsument. Deze strategische evolutie impliceerde ook een herziening van de interne structuur om innovatie en samenwerking aan te moedigen. Een van de belangrijkste maatregelen was het verkleinen van het bestuursorgaan, een verandering die nu is doorgevoerd.

Van 21 naar 8 leden

Op de Buitengewone Algemene Vergadering van 20 februari 2024 zijn de leden overeengekomen om het aantal bestuurders terug te brengen van 21 naar 8. Deze beperktere samenstelling belooft een grotere flexibiliteit in de besluitvorming en zal uitwisselingen vergemakkelijken. Tegelijkertijd zal de rol van de strategische comités worden versterkt om de ontwikkeling van studies te versnellen en zal de interne organisatie worden herzien om een « projectgerichte » aanpak te garanderen.

bestuurCIM

Dit is de nieuwe samenstelling van het Bestuursorgaan:

Media

Read – Sophie Vanderwinkel (IPM Group)
Watch – Tim Van Doorslaer (DPG Media)
Listen – Massimo Papa (RMB)
OOH – Veerle Colin (JC Decaux)

Tussenpersonen

Remi Boel (Omnicom Media Group)
François Chaudoir (Space)
   
Adverteerders

Valérie Morfitis (Unilever)
Bart Swings (Luminus)

Ook een nieuw Bureau

Het Bureau, dat de Algemeen Directeur dagelijkse operationele ondersteuning biedt, is ook gereorganiseerd met de verkiezing van 5 nieuwe leden. Dit is de nieuwe samenstelling van het Bureau:

Stefan Lameire, Voorzitter CIM
Joris De Doncker (Clear Channel)
Bart Demeulenaere (Ads & Data)
Luc Eeckhout (UBA)
Julie Wijns (Mediabrands)

Een essentiële mijlpaal

Stefan Lameire, voorzitter van het CIM: “Ik ben erg blij dat dit nieuwe, kleinere bestuursorgaan de steun heeft gekregen van onze leden uit elk van de drie families – adverteerders, agentschappen en media. Dit toont hun volledige steun voor de nieuwe strategie van het CIM en bepaalt de eerste stappen op weg naar de realisatie van onze nieuwe strategie. Ik wil de leden van het Bestuursorgaan en het Bureau feliciteren met hun benoeming en bedanken voor hun vertrouwen. Er moeten de komende maanden en jaren nog meer stappen worden gezet om dit ambitieuze transformatieplan werkelijkheid te laten worden, maar deze mijlpaal was essentieel om vooruit te gaan“.

Meer informatie over onze organisatie, evenals de nieuwe statuten en het intern reglement, is terug te vinden op onze website: https://www.cim.be/nl/onze-organisatie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in