Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Ethias start met leasing van elektrische voertuigen

Ethias start met leasing van elektrische voertuigen

Vanaf 1 juli wijzigt België zijn fiscaal model voor bedrijfswagens. Op die manier wil ons land bedrijven aanmoedigen hun wagenpark groener te maken. Concreet zal de belastingaftrek voor thermische wagens elk jaar drastisch worden verminderd om uiteindelijk tot 0% aftrek te komen in 2028. ​ Volledig elektrische auto’s blijven daarentegen 100% aftrekbaar tot eind 2028. Daarna, in 2031 zullen ze 67,5% aftrekbaar zijn.

Door deze verandering, gekoppeld aan de milieudoelstellingen van de Europese Unie, moeten bedrijven kiezen voor 100% elektrische voertuigen. Maar deze duurdere voertuigen zullen de bedrijfskosten waarschijnlijk verhogen of zelfs onbetaalbaar maken. Daarom biedt Ethias Lease leasingcontracten tot zes jaar aan en begeleidt ze wagenparkbeheerders gedurende die tijd in alle fases van deze belangrijke overgang: van het selecteren van een nieuwe elektrische auto en bijhorende opties, tot de installatie en onderhoud van het thuislaadpunt. Ethias Lease geeft zelfs advies over de veranderde rijervaring met een elektrisch wagen. ​ 

Focus op leasing elektrische leasing

Ethias Lease wil tegen 2027 de referentie voor groene leasing worden, met een verwachte vloot van 8.000 voertuigen en meer dan 6.000 thuislaadpunten. Het bedrijf zet zijn zinnen op september om operationeel van start te kunnen gaan, onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties.

Bestaande operatoren baseerden tot nu toe hun elektrisch aanbod op de procedures voor voertuigen met een verbrandingsmotor. Ethias Lease begint echter met een blanco bladzijde. Hierdoor kan het bedrijf een businessmodel ontwikkelen dat volledig is aangepast aan elektrische voertuigen, waardoor de leasingformule de interessantste op de markt zal zijn. Terwijl de gebruikelijke leaseperiode voor een thermische auto 4 jaar bedraagt, zal Ethias Lease voor haar elektrische auto’s een leaseperiode van 6 jaar aanbieden. Langer leasen betekent immers lagere maandelijkse afschrijvingen, aantrekkelijkere maandelijkse huurprijzen en een geoptimaliseerde Total Cost of Use (TCU). Op deze manier maakt Ethias Lease het leasen van elektrische voertuigen veel toegankelijker, terwijl het wagenparkbudget onder controle blijft.

Ethias%20Leae%20cijfers

Bedrijven, vlootbeheerders en hun werknemers staan vandaag voor heel wat uitdagingen op vlak van elektrisch rijden. En daar wil Ethias Lease voor hen het verschil maken, met een gepersonaliseerde en educatieve service, die “stressvrij elektrisch rijden” garandeert. Dit gebeurt via drie pijlers: een klantenservice die luistert naar ieders specifieke behoeften, een eenvoudige taal zonder vakjargon en een geïntegreerd aanbod. Ethias Lease zal het enige aanspreekpunt zijn voor klanten, vanaf het moment dat de beslissing wordt genomen tot en met de levering van het voertuig en de installatie van het oplaadpunt.

De stap naar groenere en maatschappelijk verantwoorde mobiliteit ondersteunen

Deze nieuwe activiteit van Ethias ligt in lijn met de waarden en duurzaamheidsstrategie van het bedrijf: de verzekeraar heeft zelf als doel om wat haar operationele activiteiten betreft koolstofneutraal te zijn tegen 2030. Dus het is logisch dat de verzekeraar ook andere Belgische bedrijven en openbare instellingen wil ondersteunen in hun overgang naar een groener wagenpark om hun CO2-impact te verminderen, en tegelijkertijd ook de nieuwe fiscale uitdagingen aan te pakken.

De keuze voor elektrische voertuigen ligt ook in de lijn met de politieke strategieën op Belgisch en Europees niveau, die vragen dat bedrijven overschakelen op dit soort wagenparken. Als Belgische verzekeraar positioneert Ethias Lease zich als de nieuwe referentie op vlak van elektrische leasing.

De auto als HR troef

De auto blijft een belangrijke troef voor werkgevers in de war for talents. Voor 6 op de 10 werknemers is een bedrijfswagen een aantrekkelijk middel om te veranderen van job1. Met dit grote aanbod, de uitgebreide service en de nieuwe aanpak voor financiering en elektrisch opladen, biedt Ethias Lease werkgevers de kans om nog steeds die extra troef te kunnen aanbieden.

2023 06 22 Ethias Lease Corporation 26

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in