Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Greenyard duidt Francis Kint aan als nieuwe CEO

Greenyard duidt Francis Kint aan als nieuwe CEO

Groenten- en fruitleverancier Greenyard heeft Francis Kint aangesteld als nieuwe CEO. Dat heeft het bedrijf maandagavond bekendgemaakt. Kint zal in die functie vanaf 1 januari 2024 de huidige CEO’s Hein Deprez en Marc Zwaaneveld opvolgen.

Kint was al bij Greenyard aan de slag als managing director van de afdeling bevroren goederen. Hij was tussen 2013 en 2015 ook CEO van Univeg, wat later vervelde tot de verspoot van Greenyard. Daarnaast was hij ook nog CEO bij onder meer What’s Cooking? (het vroegere Ter Beke) en de Vion Food Group.

Zwaaneveld zal aanblijven in een rol als adviseur om een vlotte overgang te faciliteren. Stichter Hein Deprez zal zich toeleggen op zijn rol als gedelegeerd bestuurder van de raad van bestuur. Het Belgische Greenyard is een wereldwijde marktleider in verse, diepvries- en bereide groenten en fruit, en bloemen en planten.

Koen Hoffman, voorzitter van de Raad van Bestuur, is zeer tevreden: “Op basis van de aanbevelingen van het Benoemings- en Remuneratiecomité van Greenyard, onder voorzitterschap van de heer Aalt Dijkhuizen, heeft de Raad van Bestuur besloten dat de heer Francis Kint de beste kandidaat is voor de functie van CEO. Hij heeft leiderschapsposities bekleed in zowel het Fresh als het Long Fresh segment, heeft expertise opgebouwd binnen de hele Groep, met een diepgaande kennis van de groente- en fruitindustrie en heeft tijdens zijn carrière waardevolle kennis verworven in zowel foodservice- als retail kanalen. De heer Kint is dejuiste man op de juiste plaats om de implementatie van de strategische richting te versnellen en het volledige potentieel van Greenyard te realiseren. We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.”

“Namens de Raad van Bestuur wil ik ook onze co-CEO’s, de heer Hein Deprez en de heer Marc Zwaaneveld, van harte bedanken voor hun leiderschap en begeleiding in de afgelopen jaren,” vervolgt Koen Hoffman. “Dit heeft jaar na jaar geleid tot sterke prestaties. Gedreven door de visie en strategische lijnen die Greenyard al 40 jaar kenmerken, aangevuld met een solide structuur en organisatie, is Greenyard optimaal gepositioneerd voor verdere groei.”

Belga

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in