Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Isidore Mörsel volgt zichzelf op als voorzitter van Antwerpse diamantsector

Isidore Mörsel volgt zichzelf op als voorzitter van Antwerpse diamantsector

Isidore Mörsel is herverkozen als voorzitter van het Antwerp World Diamond Centre (AWDC). Ravi Bhansali wordt vicevoorzitter, zo meldt AWDC vrijdag in een persbericht. Een nieuwe CEO is er echter nog altijd niet.

AWDC behartigt al jaren de belangen van Belgische diamantbedrijven. In april nam de vorige CEO, Ari Epstein, ontslag. Karen Rentmeesters, voormalig hoofd PR, nam daarop de rol van CEO ad interim op zich. “Rentmeesters werkt al vijftien jaar voor AWDC en zal zich de komende tijd focussen op het uitvoeren van de lopende zaken en het aanstellen van een nieuwe, permanente CEO”, klonk het in april. 

Het vertrek van Epstein zorgde meteen voor speculaties over onrust binnen het bestuur van AWDC, iets dat officieel altijd werd ontkend. De onrust zou te maken hebben gehad met de verschillende visies omtrent het sanctioneren van Russische ruwe diamanten binnen de G7 (de belangrijkste industrielanden). Eind vorig jaar was David Gotlib, de toenmalige voorzitter van de raad van bestuur, ook al opgestapt. Mörsel nam toen de fakkel over van Gotlib. 

“De hele diamantsector bevindt zich middenin een transformatieperiode naar meer transparantie en staat voor uitdagende tijden”, verklaarde Rentmeesters enkele weken geleden. “Als sectorfederatie die de belangen van de Antwerpse diamantbedrijven behartigt, is het belangrijk dat we de sector begeleiden doorheen deze periode.”

“Een aantal belangrijke hindernissen zijn ondertussen genomen”, zegt voorzitter Isidore Mörsel vrijdag. “Zo werd in het veertiende sanctiepakket beslist dat, goederen (steentjes, red.) die al in iemands bezit waren voor de sancties tegen Rusland van kracht werden, geregulariseerd kunnen worden. Ook het verlengen van de verplichte overstap naar werken met een volledig traceersysteem, was een belangrijke stap.” 

Mörsel is CEO van het diamantbedrijf Dali Diamonds. Ravi Bhansali werkt voor Rosy Blue, “een van ‘s werelds grootste bedrijven in diamanthandel en -verwerking”, aldus AWDC. “Bhansali staat symbool voor een nieuwe, jonge generatie diamantairs die de afgelopen jaren steeds meer belangrijke functies bekleden in Antwerpse diamantbedrijven.”

Belga

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in