Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Jan Danckaert is rector ad interim bij Vrije Universiteit Brussel

Jan Danckaert is rector ad interim bij Vrije Universiteit Brussel

De Raad van Bestuur van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft beslist dat vicerector onderwijs- en studentenbeleid Jan Danckaert tot de start van het academiejaar 2022-2023 als rector ad interim optreedt. Hij volgt hiermee Caroline Pauwels op, nadat zij vorige week noodgedwongen afscheid nam door haar ziekte. 

Jan Danckaert is professor fysica en actief binnen de faculteiten Ingenieurswetenschappen en Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen. Sinds 2016 maakte hij deel uit van het team van vicerectoren rond Caroline Pauwels. Als vicerector onderwijs- en studentenbeleid zette hij tijdens de coronapandemie volop in op blended learning, de integratie van face-to-face en online onderwijs. 

“Het is met gemengde gevoelens dat ik als rector ad interim de taken van Caroline Pauwels opneem. Wij betreuren ten zeerste haar vertrek door ziekte maar zullen de beleidsprioriteiten die haar zo nauw aan het hart liggen met gedrevenheid en toewijding verder uitvoeren. We gaan als een team verder om Caroline’s visie op de Vrije Universiteit Brussel als Urban Engaged University te realiseren”, vertelt professor dokter Jan Danckaert. 

Samen met vicerectoren Karin Vanderkerken (onderzoeksbeleid), Romain Meeusen (internationaliseringsbeleid) en Hugo Thienpont (innovatie- en valorisatiebeleid) wil Danckaert het beleidsplan van Caroline Pauwels verder uitrollen. In de komende maanden leggen zij zich prioritair toe op de werking van EUTOPIA European University, het promoten van onderzoek en ontwikkeling, de kordate aanpak en preventie van ongewenst grensoverschrijdend gedrag en het welzijn van personeel en studenten. 

De verkiezingen voor een nieuwe rector worden tegelijkertijd al georganiseerd. Vanaf het academiejaar 2022-2023 krijgt de VUB al een nieuwe rector.

Bron: Belga

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in