Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Jan Goossens in bestuursorgaan van Mourik

Jan Goossens in bestuursorgaan van Mourik

Jan Goossens, CEO van Aquafin, treedt toe tot het bestuursorgaan van Mourik. In Nederland kiezen bedrijven vooral een duaal bestuursorgaan met een raad van toezicht. Jan Goossens wordt samen met Rudina de Lange één van de twee nieuwe commissarissen van het bedrijf. Mourik behoort bij de grotere zelfstandige familiebedrijven van Nederland. Het is een B2B-dienstverlener op het gebied van infrastructuur, industriële diensten, utiliteitsbouw en catalyst handling.

Jan Dalhuisen, voorzitter van de RvC, ziet uit naar de komst van de twee nieuwe commissarissen: “Zowel Rudina als Jan hebben veel kennis opgedaan in bestuurlijke en adviserende functies in het nationale én internationale bedrijfsleven. Met hun komst halen we veel aanvullende deskundige ervaring in huis en dat is heel waardevol voor onze toezichthoudende verantwoordelijkheid. Daarnaast ontstaat er een nog betere balans in de samenstelling van ons bestuur zowel qua diversiteit als geografisch. Dat past uitstekend bij Mourik. Ik zie ernaar uit om met hen samen te werken.” 

De benoeming van deze twee leden betekent dat de RvC uitbreidt naar vier leden. Dit past bij de ontwikkeling van de strategie en uitbreiding van de activiteiten van Mourik.

Rudina de Lange brengt veel ervaring mee uit sectoren waar Mourik zich in begeeft, en ook kennis op het gebied van strategie-implementatie, organisatieontwikkeling, marktontwikkeling en transformatie. Ze verheugt zich om plaats te nemen in de RvC van Mourik: “Mourik is een bedrijf met een langetermijnstrategie waar innovatie, digitalisering en duurzaamheid belangrijke thema’s zijn en dat spreekt mij enorm aan. Ik wil graag met mijn kennis en ervaring bijdragen aan de verdere groei en ontwikkeling van het bedrijf.”

Jan Goossens heeft verschillende bestuurlijke functies vervuld bij onder meer het chemieconcern BASF en het tankcleaning- en verwerkingsbedrijf Marpobel/BOS. De laatste jaren is hij als CEO werkzaam bij Aquafin, dat verantwoordelijk is voor de prefinanciering, de uitbouw en het beheer van infrastructuur voor waterzuivering in het Vlaamse gewest. Verder zit hij onder meer in de Raad van Advies van de Belgische tak van ING.

Naast Rudina de Lange en Jan Goossens bestaat de Raad van Commissarissen van Mourik uit voorzitter Jan Dalhuisen en Annechien Broekmeijer.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in