Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
 • Home
 • >
 • Nieuws
 • >
 • Jos Deslee aan boord bij De Bestuurder

Jos Deslee aan boord bij De Bestuurder

Investeerder en ondernemer Jos Deslee wordt aandeelhouder in het mediaplatform De Bestuurder. Met het verse kapitaal en de bijkomende expertise kan het bedrijf inzetten op peer-to-peer learning en haar sterke community van actieve bestuurders in Vlaanderen verder uitbouwen.

In drie jaar groeide De Bestuurder uit tot de grootste digitale community van bestuurders in Vlaanderen. “Met onze digitale en gedrukte mediakanalen zijn we een wegwijzer naar inspiratie en informatie voor actieve bestuursleden van vennootschappen, overheidsbedrijven en grote verenigingen”, vertelt oprichter en uitgever Philip Peeters. “We merken dat hun rol steeds belangrijker wordt en ze steeds meer verantwoordelijkheid krijgen. Daarom dat we hen willen ondersteunen in hun strategische kennisopdrachten. Ik denk aan digitale transformatie, ESG, familiale opvolging, CEO-successie, risicobeheer, ,… We werken daarvoor samen met academische organisaties zoals het Belgische bestuurdersinstituut Guberna of de Nederlandse Nyenrode Business Universiteit en doen ook een beroep op gespecialiseerde dienstverleners. We delen ook meer pragmatische kennis van ervaren bestuurders uit diverse invalshoeken. Dat gaat van bestuurders uit private equity, onafhankelijke bestuurders in familiebedrijven en beursgenoteerde ondernemingen tot bestuurders in de non-profit zoals ziekenhuizen en overheidsbedrijven.”

“Katalysator voor groei”

Jos Deslee is gewezen topman van de fusie- en textielgroep Bekaert-Deslee. Als investeerder en bestuurder is hij actief in verschillende bedrijven die het economisch potentieel van Vlaanderen versterken. “Raden van bestuur en advies kunnen een katalysator zijn voor de groei van ambitieuze bedrijven”, aldus Deslee. “Met De Bestuurder willen we bestuurders inspireren, informeren en vooral stimuleren om kennis te delen. Zo creëren ze toegevoegde waarde in hun bestuursorganen en zorgen ze voor onze welvaart. Een maatschappelijke missie waar ik met passie in onderneem en investeer.”

Foto Jos Deslee Philip Peeters
v.l.n.r. Jos Deslee en Philip Peeters

4 thoughts on “Jos Deslee aan boord bij De Bestuurder

 1. Proficiat Jos en Philip
  Een heel belangrijke en sterke samenwerking. Goed bestuur zit bij Jos in de genen.
  Veel succes met de verdere uitbouw van De Bestuurder.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

 • Yves van Durme
 • Rachid Et-Taïbi
 • Pieter Bourgeois
 • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in