Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Joy Donné wordt bestuurder bij Credendo

Joy Donné wordt bestuurder bij Credendo

De Vlaamse Regering draagt Joy Donné voor als effectief lid en Philippe Nys als plaatsvervangend lid van de raad van bestuur van Credendo. Ze verleent eervol ontslag aan Claire Tillekaerts als effectief lid en aan Jeroen Overmeer als plaatsvervangend lid.

Donné is CEO van Flanders Investment and Trade en heeft drie masters op zak: Rechten, Economisch en Zakelijk Recht en Financiën. Hij begon als advocaat bij het kantoor Stibbe. In de politiek werkte Donné eerst op een aantal liberale kabinetten, onder meer bij Patrick Dewael, Annemie Turtelboom en Didier Reynders. In 2014 stapte hij over naar de N-VA, waar hij aan de slag ging als kabinetschef van toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. Bij de verkiezingen in 2019 belandde Donné als eerste opvolger op de Limburgse Kamerlijst in de Kamer. 

Kredietverzekeraar Credendo werd in 1921 opgericht door de overheid om de Belgische internationale handel te ondersteunen met borgstellingen en verzekeringen. Intussen is het uitgegroeid tot een internationale groep met vestigingen in 15 Europese landen.

In 1921 besliste de Belgische overheid om een agentschap op te richten om exporterende bedrijven te ondersteunen met verzekeringen en borgstellingen. In 1939 werd die Nationale Delcrederedienst (ONDD) een zelfstandige financiële instelling van openbaar nut. Naast zijn publieke taak, met verzekeringen onder staatsgarantie, ontwikkelt het bedrijf sinds 2004 ook commerciële private verzekeringsactiviteiten. Dat vormde de start van een internationale uitbouw met vestigingen in 15 landen. Sinds 2017 gaat de groep onder de naam Credendo door het leven. De Belgische overheid is nog steeds de enige aandeelhouder.

De raad van bestuur van Credendo ECA heeft één bestuursstructuur en bestaat uitsluitend uit niet-uitvoerende bestuurders. De raad van bestuur bestaat uit een voorzitter, een vicevoorzitter en
tien leden, die allemaal door de koning worden benoemd bij koninklijk besluit waarover wordt beraadslaagd in de ministerraad.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in