Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Marc Lauwers treedt toe tot raad van bestuur van vdk bank

Marc Lauwers treedt toe tot raad van bestuur van vdk bank

Vanaf 1 januari 2024 zetelt Marc Lauwers, voormalig CEO van Argenta, als onafhankelijk bestuurder in de raad van bestuur van vdk bank. Daarnaast breidt de bank haar directiecomité uit van vier naar vijf leden. Steven Wauters, tot voor kort commercieel directeur bij vdk bank, maakt voortaan als Chief Commercial Officer deel uit van het directiecomité. “We versterken onze Raad van Bestuur en ons directiecomité om de komende jaren duurzaam bankieren in België verder op de kaart te zetten,” aldus Leen Van den Neste, CEO van vdk bank. 

In 2023 werd vdk bank met de overname van NewB in heel België actief. Sindsdien blijft de duurzame bank verder groeien. Om die ontwikkeling de komende jaren succesvol verder te zetten, voert vdk bank enkele wijzigingen door in de leiding van de bank. 

“vdk bank groeit. De Belgische consument loopt duidelijk warm voor duurzaam bankieren. Dat momentum moeten we grijpen. We zijn dan ook bijzonder trots dat we met Marc Lauwers heel wat ervaring binnen halen om onze bank doordacht verder uit te bouwen. Om onze commerciële slagkracht maximaal te benutten, hebben we ook een nieuwe functie binnen vdk bank gecreëerd: Steven Wauters, een talent uit eigen rangen, zal als Chief Commercial Officer voortaan deel uitmaken van ons directiecomité.” 

Leen Van den Neste, CEO van vdk bank

Marc Lauwers en Steven Wauters zijn geen onbekenden in het Belgische bankenlandschap. Lauwers was de voorbije 37 jaar actief in de financiële sector in ons land. Op 1 januari 2023 zwaaide hij af als CEO van Argenta. 

Wauters is al 23 jaar werkzaam bij vdk bank, waar hij van commercieel medewerker doorgroeide tot kantoorhouder en nu van kantoorbediende opklimt tot het directieniveau van de bank.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in