Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.

Marc Taeymans in bestuur Nyrstar

In Brussel werd dinsdag de jaarlijkse algemene vergadering van de NV Nyrstar gehouden. De jaarrekeningen over 2022 werden daarbij goedgekeurd en de mandaten van de voorzitter, de zittende leden van de Raad van Bestuur en de bedrijfsrevisor werden voor drie jaar vernieuwd. Marc Taeymans werd benoemd als onafhankelijke bestuurder. Thierry Buytaert,  een kandidaat voorgesteld door de minderheidsaandeelhouders, werd ondanks een positief stemadvies van de Raad van Bestuur van Nyrstar, weerhouden.

Taeymans heeft een ruime ervaring als jurist, auteur, docent, adviseur en manager, onder meer in de banksector bij BNP Paribas Fortis. Hij is nog actief als docent rechten aan de hogeschool Thomas More. Eerder was hij verbonden aan de KU Leuven en was hij in de jaren 90 actief als adviseur van de Vlaamse minister-president voor buitenlands economisch beleid en handelsrelaties, staat in De Tijd.

In een persmededeling spreken de minderheidsaandeelhouders, gegroepeerd onder RSQ Investors, hun teleurstelling uit over deze uitkomst. “De maskers zijn nu gevallen”, zegt hun leider Kris Vansanten. “Wij hadden in de persoon van Thierry Buytaert een eminent jurist voorgesteld als onafhankelijk bestuurder, die in België zijn gelijke niet vindt. Zijn verkiezing zou een enorme verrijking zijn geweest voor de Raad van Bestuur van Nyrstar. Maar nu is het duidelijk dat Trafigura geen pottenkijkers wenst en wij danken de heer Buytaert dat hij dit met zijn kandidatuur mee heeft duidelijk gemaakt. De h. Marc Taeymans – zonder een oordeel te vellen over de persoon – kunnen wij niet beschouwen als een onafhankelijke bestuurder omdat hij enkel dank zij de stemmen van referentie-aandeelhouder Trafigura is verkozen terwijl nagenoeg alle andere aandeelhouders (97,5 %) tegen zijn kandidatuur hebben gestemd of zich hebben onthouden (2%)”.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in