Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Mark Andries van Vlaio is overheidsmanager van het jaar

Mark Andries van Vlaio is overheidsmanager van het jaar

Mark Andries, administrateur-generaal van Vlaio (Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen), is maandagavond, in aanwezigheid van Vlaams minister van Werk en Economie Jo Brouns (CD&V), benoemd tot overheidsmanager van het jaar 2023. Andries staat sinds 2019 aan het hoofd van Vlaio, het aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor ondernemers in Vlaanderen.

Volgens de jury speelde Andries als leidend ambtenaar “een bepalende rol in de wijze waarop het agentschap de moeilijke balans vond tussen crisisondersteuning, implementatie van hervormingen, het verzekeren van de continuïteit van de recurrente werking én oog houden voor de toekomst”. “Onder zijn leiding toont het agentschap zich wendbaar; snel en flexibel inspelend op veranderende noden. Intern streeft hij naar een warme organisatie, een organisatie waar mensen graag voor werken”, klinkt het.

Minister Brouns noemt Andries “een uitstekend leider en bijzonder sterk in het uitdragen van visie via heldere communicatie”. “Dankzij zijn leiderschap heeft Vlaio heeft meer dan ooit een gezicht gekregen en wordt de organisatie bijzonder gewaardeerd door de Vlaamse ondernemers.”

Vorig jaar werd Marleen Porto-Carrero, CEO van Farys, laureaat van de bekroning. De Vlaamse Vereniging voor Bestuur en Beleid (VVBB) organiseert de verkiezing van de overheidsmanager van het jaar sinds 1997.

De Carrièreprijs van de VVBB ging dit jaar naar twee academici: professor Geert Bouckaert van KU Leuven en professor Filip De Rynck van UGent. Voor de tweede keer werd ook de prijs voor overheidstalent van het jaar uitgereikt, waarbij de VVBB op zoek gaat naar een ambtenaar jonger dan 35 jaar die hoog scoort in de categorieën ambassadeurschap, oplossingsgericht werken, professioneel en betrouwbaar, motiveren, samenwerken en innoveren. Die prijs ging dit jaar naar Valeria Ignatenko (VLOOT).

Belga

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in