Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Peter Grugeon wordt per 1 juni de nieuwe CEO van Milcobel

Peter Grugeon wordt per 1 juni de nieuwe CEO van Milcobel

De Raad van Bestuur van Milcobel kondigt aan dat Peter Grugeon vanaf 1 juni wordt aangesteld als nieuwe Chief Executive Officer van de zuivelcoöperatie. Met Peter Grugeon haalt Milcobel een zeer ervaren manager binnen met uitgebreide expertise in de agrifood- en zuivelsector, en grote affiniteit met de melkveehouderij.

​Na zijn studies als bio-ingenieur (specialisatie voedingstechnologie & microbiologie), ging Grugeon aan de slag als proces- & projectingenieur bij Vandemoortele. Vervolgens bekleedde hij verschillende managementfuncties zowel in eigen land als internationaal bij onder andere Greenyard, Puratos en Vandemoortele. Hij was tevens de eerste externe CEO van het familiale zuivelbedrijf Inex, waar hij een grondige transformatie doorvoerde. Na een tussenstap naar labelbedrijf MCC, keert Peter nu terug naar de zuivelsector.

Peters zuivelervaring is een sterk pluspunt. Hij begrijpt de uitdagingen waar zowel de melkveehouderij als de zuivelsector vandaag mee te kampen hebben. Dankzij zijn uiteenlopende functies heeft Peter een goed zicht op de complexiteit van de volledige keten en brengt hij niet enkel commerciële maar ook operationele ervaring met zich mee. We merken ook een grote gretigheid om in Milcobel aan de slag te gaan en een succes te maken van de geplande reorganisatie, en daarnaast het bedrijf én de coöperatie ook naar de toekomst toe sterk te verankeren. Hij is de geknipte persoon die enerzijds rust gaat brengen, maar anderzijds ook moedige beslissingen zal nemen. Bovendien spreekt de mensgerichte aanpak van Peter ons sterk aan. Hij is iemand die verbinding zoekt, met zowel de leden leveraars als de medewerkers en de buitenwereld. Hij is een bruggenbouwer. De Raad van bestuur is verheugd om met Peter Grugeon het volgende hoofdstuk van Milcobel te schrijven.

Betty Eeckhaut, voorzitter Milcobel

Ontmoeting met de leden tijdens de Algemene Ledenvergaderingen

Eind ​ mei, organiseert Milcobel naar jaarlijkse gewoonte de Algemene Ledenkringvergaderingen in al haar ledenkringen. ​ Peter Grugeon zal er persoonlijk aanwezig zijn om meteen in dialoog te gaan met de Milcobel-leden. Voor de coöperanten de ideale gelegenheid om van bij de start kennis te maken met de nieuwe CEO.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in