Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • PIA Group International benoemt Conny Vandendriessche in raad van bestuur

PIA Group International benoemt Conny Vandendriessche in raad van bestuur

 Conny Vandendriessche, bekend als medeoprichtster van Accent Jobs en House of HR, krijgt een zitje in de raad van bestuur van PIA Group, een snel groeiende accountancy- en advisorygroep in de Benelux. Daarmee krijgen hoofdaandeelhouders Steven Brouckaert en family office Baltisse het gezelschap van een sterke onderneemster met heel wat ervaring in het internationaal uitbouwen van bedrijven.

Unieke propositie als groeimotor

De accountancysector wordt de laatste jaren gekenmerkt door een grote consolidatiegolf. PIA Group neemt daarin zowel in België als in Nederland een vooraanstaande positie in. Dat is te danken aan de unieke propositie waarmee lokale accountantskantoren worden benaderd. In tegenstelling tot andere spelers behoudt PIA Group de eigenheid en identiteit van kantoren die het overneemt. Ook aan het ondernemerschap van de eigenaars wordt niet geraakt. Sterker nog: hun entrepreneurship krijgt extra zuurstof dankzij de shared services van PIA Group die de kantoren ondersteunen in HR, operations, IT, digitalisatie, finance en sales & marketing.

Leidende rol in België en Nederland

Het concept van PIA Group slaat duidelijk aan. Vandaag telt de groep in de Benelux meer dan 60 kantoren en 1.200 medewerkers, die samen goed zijn voor een omzet van bijna 150 miljoen euro. In België is PIA Group zelfs nr. 2 in met mid-tier segment. In het laatste kwartaal van 2022 werd de eerste stap richting Nederland gezet. Amper een jaar later telt PIA Group in deze markt al 4 partner- kantoren en 17 vestigingen en heeft het zich stevig genesteld in de Top 50.

Internationale ervaring

Om die groei mee in goede banen te leiden werd Conny Vandendriessche uitgenodigd voor een zitje in de raad van bestuur. Zij maakte naam als medeoprichtster van Accent Jobs. Na de transformatie tot House of HR groeide dat bedrijf uit tot een van de grootste HR-spelers in Europa met een omzet van 3 miljard. “Ik ben bijzonder blij dat Conny “ja” heeft gezegd op onze vraag, zegt Steven Brouckaert. “Conny en ik kennen elkaar al heel lang. Er zijn heel wat parallellen te trekken tussen de groei van Accent Jobs en de ambities van PIA Group. Als er iemand is die weet hoe je als onderneming van klein naar groot gaat, is zij het wel. Ik ben er zeker van dat haar ervaring ons veel kan bijbrengen.”

Vertrouwd met het concept

Conny Vandendriessche kijkt ernaar uit om haar knowhow met PIA Group te delen. “PIA Group is een concept dat me helemaal vertrouwd is. Net als Steven ben ik ooit met 1 kantoor begonnen en vervolgens groter geworden door organische groei en overnames. Hoe je mensen en je organisatie daarop afstemt is iets waarover ik wel wat kan vertellen. Ook het belang van een duidelijke strategie kan niet worden onderschat.” Conny Vandendriessche zal zetelen in de raad van bestuur van PIA Group International. Dat is de overkoepelende vennootschap van waaruit de activiteiten in alle markten aangestuurd worden.

Baltisse is er voor de langere termijn

“PIA Group is vandaag wat ons betreft een van de meest ondernemende en ambitieuze bedrijven actief in de accountancy dienstverlening voor KMO’s in de Beneluxregio”, zegt Benjamin Biesmans, Senior Investment Manager bij Baltisse. “Als family office kijken wij naar de horizon, en ons enthousiasme over de komende jaren is minstens even groot als dat over de voorbije jaren. Voor ondernemende accountants die aansluiting zoeken bij een groep die schaalvoordelen kan brengen, en tegelijk hun ondernemerschap aanwakkert, is PIA Group de perfecte match.”

Filip Balcaen sluit zich daar volmondig bij aan: “Wij bouwen sinds begin 2019 mee aan het sterke groeiverhaal van PIA Group, en willen dat ook de komende jaren blijven doen. Onze overtuiging is om PIA Group verder uit te bouwen tot een toonaangevend, technologiegedreven accounting serviceprovider, die een leider is in zijn markt. PIA Group moet de best mogelijke adviseur voor kmo’s blijven en tegelijk de best mogelijke plek zijn om te werken. Met de partners die we vandaag aan boord hebben gaat dat zeker lukken.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in