Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Stella P. opent kantoor in Antwerpen

Stella P. opent kantoor in Antwerpen

Met een tweede vestiging in de regio Antwerpen/Limburg zetten Tessa Dugardin en Julie Desmet de kroon op hun eerste jaar als co-CEO’s van Stella P., dat ze rond deze tijd vorig jaar overnamen van Conny Vandendriessche. Met de ervaren onderneemster Annick Maes kan Stella P. vanuit Herentals de stijgende vraag naar externe bestuurders ook in Antwerpen en Limburg invullen door lokale expertise te koppelen aan nationale kruisbestuiving. 

 “Stella P. groeide met 25% in 2023. Daarmee was het afgelopen jaar een echte rollercoaster voor Julie en mij. Toch is de beslissing om, naast Roeselare, een vestiging in Herentals te openen niet ingegeven door blinde uitbreidingsdrang. We willen niet groeien om te groeien”, benadrukt Tessa Dugardin. “Maar als we bedrijven in de sterk groeiende regio Antwerpen en Limburg willen ondersteunen in hun zoektocht naar een of meer externe bestuurders op de Stella P.-manier, dan moeten we inzetten op lokale expertise en bereikbaarheid. En daarover beschikt Annick Maes. Als ervaren onderneemster kent zij de lokale bedrijven als geen ander en brengt ze maturiteit binnen in Stella P. Zo vertalen we ons credo van complementariteit in raden van bestuur ook naar onze eigen organisatie.”

“Aanstekelijk enthousiasme”
Niet alleen strategisch maar ook persoonlijk was er onmiddellijk een klik, beaamt Annick Maes. “Wat een energie stralen die meiden uit! Hun enthousiasme werkt aanstekelijk. Ze deden me onmiddellijk aan mijn jongere zelf denken.” Immers, 35 jaar geleden stapte Annick als derde generatie in het Kempense familiebedrijf Maes nv. Wat ooit in 1937 begon als een kantoormachinebedrijf groeide uit tot Easy-m, de grootste Apple Premium Reseller van België, met 23 winkels over het hele land. “Door de aard van onze business ben ik altijd bijzonder service-minded ingesteld, een kwaliteit die je moet hebben bij Stella P. Daarnaast ken ik de gevoeligheden van een familiebedrijf. Ik weet waar de groeipijnen zich situeren. Als rasechte Kempense heb ik ook feeling met de manier waarop een ondernemer uit de regio Antwerpen of Limburg naar zijn business kijkt.”

Lokale expertise, nationale kruisbestuiving
Dat inlevingsvermogen en de drive om telkens tot het uiterste te gaan en de beste kandidaat-bestuurder te vinden, is kenmerkend voor Stella P. “Iedereen kan een lijstje samenstellen van bestuurders die hun diensten bewezen hebben”, stelt Julie Desmet. “Onze ervaring leert dat de beste kandidaat-bestuurder zich vaak net onder de waterlijn bevindt. Daarvoor moeten we de lokale bedrijven goed kennen en een lokaal netwerk aanboren beyond the usual suspects. Naast search, onze kerncompetentie, zijn we op aangeven van onze bestuurder en mentor Jos Deslee ook op andere vlakken hoger gaan schakelen. We digitaliseren onze processen zodat we ze kunnen opschalen. Tijdens onze bestuurdersopleidingen focussen we nog sterker op: hoe waarde creëren als externe bestuurder? We zorgen er ook voor dat die kennis binnen onze community wordt gedeeld. De combinatie van lokale expertise en nationale kruisbestuiving is nodig als we strategische impact willen hebben in onze bedrijven op lange termijn.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in