Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Veranderingen in leiding en bestuur van Stella P.

Veranderingen in leiding en bestuur van Stella P.

Vandaag vertrouwt ondernemersicoon Conny Vandendriessche het dagelijks bestuur van Stella P. toe aan Tessa Dugardin en Julie Desmet, die respectievelijk 7 en 2 jaar aan de slag zijn bij de headhunter die externe bestuurders in raden van advies en bestuur plaatst. “Tessa en Julie hebben de inhoud en de drive om diversiteit anno 2023 te introduceren bij bedrijven.” Conny neemt, samen met collega-ondernemer Jos Deslee, de rol op van mentor en bestuurder.

“Toen ik Stella P. in 2014 oprichtte, wilde ik meer vrouwen in raden van bestuur en advies binnenbrengen”, vertelt Conny Vandendriessche. “Ik was in mijn carrière vaak de enige vrouw in de boardroom en was ervan overtuigd dat meer vrouwen in een board een verrijking kan zijn voor een bedrijf. Vandaag omvat diversiteit meer dan gender; het gaat ook om expertise, achtergrond, leeftijd…. Dankzij hun ervaring bij Stella P. zitten Tessa en Julie op de speer van die inhoudelijke shift. Ik kan me geen beter duo inbeelden om mijn levenswerk verder te zetten.”

“Geen moment getwijfeld”

“Toen Conny de vraag stelde om Stella P. over te nemen, heb ik geen moment getwijfeld”, weet Tessa Dugardin. “Simpelweg omdat ik heel hard geloof in de toegevoegde waarde van een externe bestuurder. In de afgelopen zeven jaar heb ik bij zo’n 200 bedrijven gezien dat dat wérkt. Maar de impact van en de snelheid waarmee bedrijven vandaag het hoofd moeten bieden aan strategische uitdagingen is gigantisch. Daaruit volgt een nooit geziene war for talent. Dat maakt de nood aan externe, complementaire leden in een raad van bestuur alleen maar acuter – en onze job complexer en boeiender. Want de missie van Stella P. blijft: bestuurders matchen met bedrijven waar ze écht toegevoegde waarde kunnen leveren.” 

Top-match

Zelf zijn co-CEO’s Tessa en Julie ook een top-match. “We zijn allebei dynamisch, gedreven en volgen onze dossiers tot in de puntjes op”, duidt Julie Desmet. “Tessa is extravert – ‘big mouth, big heart’ – en kent de markt door en door. Ik combineer het commerciële met een meer analytisch-operationele insteek: hoe kan ik onze processen optimaliseren zodat we als team nog meer op onze klant kunnen focussen? Daarin schuilt onze complementariteit. Ik heb zelf een verleden in rekrutering en kom uit een ondernemersnest. Een bedrijf als Stella P. mee gaan leiden doe ik dan ook met het nodige vertrouwen.”

“Hard werken en slim zijn volstaan niet meer”

Voor diversiteit binnen Stella P. zelf zorgt Jos Deslee. Als gewezen topman van de textielgroep BekaertDeslee heeft hij het geknipte profiel om, samen met Conny, de twee jonge onderneemsters te coachen op hun ambitieuze pad. “Tijdens mijn loopbaan was diversiteit in onze bedrijven vanzelfsprekend. Diversiteit is een middel, geen doel op zich. Het is pas als je niet meer in hokjes denkt, dat je diversiteit echt naar waarde kan schatten. Als ondernemer volstaat het niet meer om hard te werken en slim te zijn. Je hebt een betrouwbare externe blik nodig die verder kijkt dan de waan van de dag. Inhoud en kwaliteit in een psychologisch veilige omgeving, dat is de vrouwelijke toets van Stella P. die bedrijven hard nodig hebben. Net daarom schrijf ik graag mee aan dit nieuwe hoofdstuk.”

Over Stella P.

Stella P. werd in 2014 opgericht door Conny Vandendriessche. Haar doel: via externe, onafhankelijke bestuurders meer diversiteit in raden van bestuur en raden van advies brengen. Ondertussen plaatste Stella P. 655 bestuurders; 40% van hen zijn vrouwen. Daarnaast begeleidt Stella P. bedrijven via advies en evaluatie. De bestuurders zelf kunnen zich bijscholen en onderling connecteren tijdens een bestuurdersopleiding.
https://www.stellap.be

Over Conny Vandendriessche

Conny Vandendriessche is een seriële ondernemer, bestuurder, investeerder en auteur. Ze stond in 1995 mee aan de wieg van Accent Jobs, dat intussen uitgroeide tot een van de grotere HR-dienstverleners in Europa, House of HR. In 2014 richtte ze Stella P. op. In 2019 stapte ze mee in We are Jane, een investeringsfonds voor en door vrouwen. In mei 2022 verwierf het Amerikaanse Bain Capital een meerderheidsbelang van 55% in House of HR, dat toen op € 2,9 miljard werd geschat.
https://connyvandendriessche.com/

Over Jos Deslee

Gedurende 28 jaar hielp Jos Deslee het familiebedrijf Deslee uitbouwen van een lokale producent van matrasstof tot een top-5 speler met meer dan 1000 werknemers en negen fabrieken wereldwijd. Na de integratie met Bekaert Textiles in 2016 werd BekaertDeslee de onbetwistbare nummer 1 in de sector van matrastextiel. Als vice-president begeleidde Jos de integratie van 2800 medewerkers verspreid over 20 fabrieken en quasi evenveel talen en culturen. Vandaag legt hij zich toe op investeringen en is hij vooral actief als voorzitter, bestuurder en mentor.

https://www.linkedin.com/in/josdeslee/

Lees ook het opiniestuk “Please, don’t please!” van Conny Vandendriessche

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in