Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
 • Home
 • >
 • Nieuws
 • >
 • Véronique Thirion en Denis Van Eeckhout bestuurders bij bpost

Véronique Thirion en Denis Van Eeckhout bestuurders bij bpost

Op 23 november vindt de algemene vergadering van bpost plaats. Er staan twee benoemingen op de agenda.

Véronique Thirion

Véronique Thirion begon haar carrière als universiteitsassistente aan de rechtenfaculteit in Luik, voordat ze extern auditor werd bij Coopers & Lybrand. In 1992 ging ze aan de slag bij de Commissie voor het Bank- en Financiewezen (nu de Nationale Bank van België) als inspecteur belast met het prudentieel toezicht op de financiële instellingen.

In 2001 werd ze aangeworven door Dexia om een globale interne auditfunctie op te zetten en van 2004 tot 2008 was ze Group Chief van Internal Audit, alvorens lid te worden van het Uitvoerend Comité van Dexia Groep, belast met Human Resources. In 2010 trad ze in dienst bij de Petercam Groep als hoofd Human Resources en vervolgens als Chief Risk Officer en lid van het operationeel comité van de Groep. Van 2013 tot eind 2021 was ze auditeur-generaal van de Belgische mededingingsautoriteit en in die functie leidde ze er het Auditoraat en werd ze benoemd tot lid van het Directiecomité van de instelling.

Sinds 2022 is Véronique Thirion associate partner bij Advolis-Orfis, een Frans audit- en advieskantoor, en treedt zij op als onafhankelijke monitoring trustee voor verschillende regelgevende instanties op het gebied van mededingingsrecht en naleving van regelgeving. Van 2020 tot 2022 was Véronique Thirion lid van de regentenraad van de Nationale Bank van België. Sinds 2022 is ze lid van de Raad van Bestuur en van het Auditcomité van het Instituut voor Radioelementen (IRE). Véronique Thirion behaalde een master in de rechten aan de Universiteit van Luik en is afgestudeerd aan het Advanced Management Program aan de Harvard Business School. Ze heeft onlangs ook het Certificaat in Public Management afgerond dat wordt afgeleverd door de School voor Openbaar Bestuur van het Waals Gewest en de Federatie Wallonië-Brussel.

Denis Van Eeckhout

Denis Van Eeckhout heeft meer dan 30 jaar ervaring in de publieke sector. Hij bekleedde functies bij (i) de Permanente Vertegenwoordiging van België bij de Europese Unie als Coördinator Strategische Planning en Hoofd van de afdeling Klimaat en Milieu, (ii) de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid als Coördinator voor de voorbereiding van het Belgisch Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie, (iii) de Waalse regering als Kabinetschef en (iv) het Federaal Planbureau als expert.

Hij was ook betrokken in de vrijwilligerssector als Secretaris-generaal van InterEnvironnement Wallonie en als Voorzitter van Coordination-Environnement. Denis Van Eeckhout behaalde een diploma bio-ingenieur aan de Université Libre de Bruxelles en heeft onderzoeksactiviteiten uitgevoerd in de VS en Europa.

Bezoldiging

De niet-uitvoerende leden van de Raad hebben een zelfstandigenstatuut en worden door de Vergadering van Aandeelhouders benoemd voor een periode van maximaal vier jaar.

De totale bezoldiging die wordt toegekend aan de niet-uitvoerende leden van de Raad bestaat uit twee elementen. De genoemde bedragen zijn voor het laatst geïndexeerd op 1 maart 2023 en onder voorbehoud van goedgekeurd door de Algemene Vergadering

 • a. een vaste maandelijkse vergoeding van (i) 4.123,54 euro voor de voorzitter van de Raad, 3.092,66 euro voor de voorzitter van het Audit, Risk & Compliance Committee en (iii) 2.061,77 euro voor elk van de andere leden van de Raad; en
 • b. een zitpenning van 2.061,77 euro voor elke bijgewoonde vergadering van de comités van de Raad, ongeacht of men deelneemt als voorzitter of lid van het comité van de Raad.

De maandelijkse vaste vergoeding en de zitpenning zijn onderworpen aan een automatische indexatie op 1 maart van elk kalenderjaar op basis van de Gezondheidsindex.

De niet-uitvoerende leden van de Raad ontvangen geen variabele bezoldiging, aandelen, aandelenopties of andere rechten om aandelen te verwerven (of andere op aandelen gebaseerde bezoldiging), of andere premies of voordelen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

 • Yves van Durme
 • Rachid Et-Taïbi
 • Pieter Bourgeois
 • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in