Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
 • Home
 • >
 • Nieuws
 • >
 • Vier nieuwe bestuurders bij Koning Boudewijnstichting

Vier nieuwe bestuurders bij Koning Boudewijnstichting

De Raad van Bestuur van de Koning Boudewijnstichting heeft vier nieuwe leden verkozen voor een termijn van vier jaar en dit vanaf 1 januari 2024. Pierre Wunsch’ mandaat wordt eveneens verlengd voor een termijn van twee jaar als voorzitter van de Raad van Bestuur van de stichting.

Meryame Kitir, Louis Jonckheere, Hakima Darhmouch en Céline Fremault werden verkozen als nieuwe leden door de 13 bestuurders die zetelden in de Raad van Bestuur van de Koning Boudewijnstichting. Op 1 januari 2024 volgden zij Marleen Vanderpoorten, Jean Hilgers, Laurence Bovy en Yasmine Kherbache op. De Koning Boudewijnstichting wil de vertrekkende bestuurders hartelijk danken voor hun engagement de voorbije 8 jaar.

Net als de vele deskundigen die vrijwillig met de Stichting werken, hebben de vier nieuwe bestuurders zeer diverse achtergronden.

 • Meryame Kitir: Lid van het Federaal Parlement, voormalig Federaal Minister van Ontwikkelingssamenwerking, belast met grote steden (2020-2022);
 • Louis Jonckheere: ondernemer, CEO Wintercircus Gent;
 • Hakima Darhmouch: communicatieadviseur en ex-journalist, voordien verantwoordelijke voor de afdeling Cultuur bij de RTBF;
 • Céline Fremault: Lid van het Brussels Parlement, voormalig Brussels Minister van Huisvesting, Levenskwaliteit, Leefmilieu, Energie, Gezinnen, Hulp aan Mensen en Mensen met een Handicap (2014-2019) en Brussels Minister van Economie, Werkgelegenheid, Wetenschappelijk Onderzoek, Handel en buitenlandse handel (2013-2014).

Pierre Wunsch, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Koning Boudewijnstichting“De Koning Boudewijnstichting zet zich in voor een betere samenleving. Als zodanig handelt zij onafhankelijk en pluralistisch en biedt zij steun aan degenen die op ons rekenen. Daarom is het van belang dat het bestuur van de Stichting een afspiegeling is van de diversiteit in de samenleving. Ik ben blij om Hakima Darhmouch, Céline Fremault, Meryame Kitir en Louis Jonckheere te mogen verwelkomen in de Raad van Bestuur, en ik bedank hen bij voorbaat voor hun inzet. Door hun talenten ten dienste te stellen van de Stichting zullen ze er toe bijdragen dat de KBS een drijvende kracht blijft voor maatschappelijke innovatie.”

Brieuc Van Damme, CEO van de Koning Boudewijnstichting“Als organisatie in transitie in een wereld in transitie gaat de Koning Boudewijnstichting een nieuwe fase van haar bestaan in die boeiend belooft te worden. De Stichting is vastbesloten om niemand achter te laten en zal de impact van haar actie versterken – van het lokale tot het internationale niveau – om antwoorden te bieden op de vele uitdagingen van onze samenleving. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met de nieuwe leden van de Raad van Bestuur, die elk hun ervaring en expertise inbrengen om de Stichting te ondersteunen bij het verwezenlijken van haar missie.”

Bovendien wordt Pierre Wunsch’ mandaat voor een termijn van twee jaar verlengd als voorzitter van de Raad van Bestuur van de Koning Boudewijnstichting. Onder zijn voorzitterschap sinds 2022 zet de Stichting haar aanzienlijke groei voort, zowel in België, in Europa als elders in de wereld.

De Raad van Bestuur van de Koning Boudewijnstichting telt 13 leden, waaronder Brieuc Van Damme, CEO van de Stichting sinds begin 2022. Dit bestuursorgaan bepaalt de richtlijnen voor de strategie van de Stichting. Tevens is hij eindverantwoordelijke voor de begroting en rekeningen van de Stichting.

Meer info over de samenstelling van de Raad van Bestuur

Over de Koning Boudewijnstichting

De Koning Boudewijnstichting is een onafhankelijke en pluralistische stichting van openbaar nut die als opdracht heeft bij te dragen tot een betere samenleving.

De Stichting is in België, in Europa en elders in de wereld een actor van verandering en innovatie in dienst van het algemeen belang en van de maatschappelijke cohesie. Ze zet zich in om een maximale impact te realiseren door de competenties van organisaties en personen te versterken. Ze stimuleert doeltreffende filantropie bij personen en ondernemingen.

De Stichting werd opgericht in 1976, toen Koning Boudewijn 25 jaar koning was.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

 • Yves van Durme
 • Rachid Et-Taïbi
 • Pieter Bourgeois
 • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in