Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Vlaams Parlement hoort ceo van ArcelorMittal en directeur van Finocas

Vlaams Parlement hoort ceo van ArcelorMittal en directeur van Finocas

De commissie Economie van het Vlaams Parlement heeft Manfred Van Vlierberghe, ceo van ArcelorMittal Belgium, en Sven Vandeputte, algemeen directeur van Finocas, uitgenodigd voor een hoorzitting op donderdag 22 februari. Dat meldt commissievoorzitter Robrecht Bothuyne (CD&V). Hij wil dat het parlement “kort op de bal” zit als het gaat over de toekomst van de Gentse staalfabriek.

Vorige week raakte bekend dat ArcelorMittal later dit jaar zal beslissen over de investeringen om duurzaam staal te produceren in haar Gentse vestiging. In afwachting onderzoeken ingenieurs hoe de multinational duurzaam staal kan produceren in Gent en in het Franse Duinkerke. 

De bouw van twee elektrische smeltovens en een DRI-installatie in de Gentse staalfabriek wordt sinds 2021 onderzocht. Maar de investering van ruim 1 miljard euro zou onder druk staan omdat een staalfabriek in het Franse Duinkerke kan rekenen op gulle subsidies. De krant De Tijd berichtte eerder ook al over twijfels rond de komst van de DRI-installatie.

Robrecht Bothuyne, voorzitter van de commissie Economie in het Vlaams Parlement, wil dat het parlement de vinger aan de pols houdt in het dossier van ArcelorMittal. “De fabriek is met bijna 6.000 medewerkers en nog eens vele duizenden jobs die indirect afhangen van ArcelorMittal cruciaal voor de Vlaamse economie en zeker voor de Gentse haven”, aldus Bothuyne. Daarom wil de commissie zowel de ceo van ArcelorMittal Belgium zelf horen als de directeur van Finocas, de joint venture tussen het staalbedrijf en het Vlaamse gewest. “Het is belangrijk dat er een breed draagvlak is voor de juiste maatregelen om de toekomst van de industrie veilig te stellen. En dat begint met het betrekken van alle partijen, over de grenzen van meerderheid en oppositie heen”, aldus Bothuyne.

Belga

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in