Nieuw: Book & Boards Event op 25/11 • Bekijk de sprekers

Nieuw: Book & Boards Event op 25/11 
Bekijk de sprekers

Nieuw: Book & Boards Event op 25/11 • Bekijk de sprekers

Vlaanderen stevent af op recessie

Low angle view of a businessman finger stopping collapsing dominos

Een economische recessie is “onvermijdelijk” geworden. Dat zegt de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka op basis van een bevraging bij de leden.

Uit een enquête bij meer dan 600 Vlaamse ondernemingen blijkt een verwachte omzetdaling in het komende kwartaal met vijf procent, en volgend jaar nog eens met vijf procent. Een op vier bedrijven verwacht de komende zes maanden een daling van het aantal werknemers. Opvallend: in de industrie verwacht meer dan de helft van de bedrijven (54 procent) beroep te zullen doen op tijdelijke werkloosheid.

“De Vlaamse economie stevent deze winter af op een recessie”, aldus Voka-gedelegeerd bestuurder Hans Maertens. “De externe energieschok verarmt ons als samenleving. Ondernemingen doen er alles aan om deze crisis door te komen, maar de energie- en de loonkosten moeten onder controle gehouden worden om erger te vermijden.” Enige lichtpunt in de peiling: de toeleveringsproblemen die sinds het einde van de coronacrisis de ondernemingen teisterden, blijven afnemen.

Bron. Belgq

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 25/11

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Conny Vandendriessche
  • Herman Daems
  • Lieve Creten
  • Luc Van Milders

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 1000+ professionals schreven zich reeds in