Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Abdij van Westvleteren-trappist krijgt voor het eerst CEO

Abdij van Westvleteren-trappist krijgt voor het eerst CEO

De Sint-Sixtusabdij, waar het trappistenbier Westvleteren gebrouwen wordt, heeft voor het eerst een ceo. Alain Monteyne heeft sinds maandag onder meer de dagelijkse leiding over de brouwerij, zo heeft de West-Vlaamse abdij dinsdag bekendgemaakt.

De 58-jarige Monteyne, die eerder bij verschillende voedingsbedrijven werkte, is als algemeen directeur behalve voor de dagelijkse leiding van de brouwerij verantwoordelijk voor onder meer het beheer van het patrimonium van de abdij en de relaties met andere ondernemingen, zo staat in een persbericht. “Hij zal de broeders ontzorgen en bijstaan bij het beheer van de zakelijke belangen van de abdijgemeenschap.” 

Andere trappistenbrouwerijen, zoals Westmalle, hebben al langer een algemeen directeur. In Westvleteren, waar de bierproductie veel beperkter is, leek dat tot voor kort niet echt nodig. Maar verschillende zaken zijn ingewikkelder geworden, klinkt het bij de abdij, zoals bijvoorbeeld de verschillende regelgevingen en de normen van het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen).

“Na meer dan 35 jaar aan het hoofd te hebben gestaan van familiale ondernemingen die actief zijn in de productie van voedingswaren, heeft hij de nodige bagage om onze brouwerij te leiden en – binnen de monastieke context en de door het bestuursorgaan van de vzw bepaalde doelen – voor te bereiden op de uitdagingen van de toekomst”, zegt abt Manu Van Hecke in het persbericht. 

In de abdij wonen negentien monniken. Hun leven staat vooral in het teken van gebed, het brouwen is een nevenactiviteit. En hoewel de verkoop van trappistenbier de enige bron van inkomsten is voor de abdijgemeenschap, blijft de productie beperkt tot 7.500 hectoliter per jaar, verspreid over een vijftigtal brouwdagen.  Het eerste bier in de Sint-Sixtusabdij werd gebrouwen in 1839. De trappist Westvleteren werd in 2005 wereldberoemd toen een gespecialiseerde Amerikaanse website een van de soorten, de 12, uitriep tot beste bier ter wereld.

Belga

Momenteel zoeken ze bij De Abdij der Trappisten van Westmalle een onafhankelijk bestuurder. Ontdek de vacature op onze website

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in