Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Ackermans & van Haaren stapt in Indiase chemicaliënproducent Camlin

Ackermans & van Haaren stapt in Indiase chemicaliënproducent Camlin

Ackermans & van Haaren (AvH) wil een “kernaandeelhouder” worden van de Indiase chemicaliënproducent Camlin Fine Sciences. De Antwerpse holding lanceert daarvoor samen met een Indiase partner een openbaar bod.

Camlin is producent van antioxidanten voor de bewaring van voedingsmiddelen, vanilline (smaak en aroma van vanille) en chemicaliën voor industriële toepassingen. Het bedrijf, dat klanten wereldwijd bedient, telt 768 werknemers en sloot in maart 2022 zijn boekjaar af met een omzet van 14,1 miljard roepie (157 miljoen euro).

Samen met de Indiase beleggingsbeheerder en -adviseur Convergent Finance lanceert AvH nu een openbaar bod op 26 procent van de aandelen van Camlin, dat genoteerd staat op de beurs in Mumbai. Ze bieden 160 roepie per aandeel, voor een totaal bedrag van 79 miljoen euro. AvH neemt tot 53 miljoen euro voor zijn rekening, een door Convergent geadviseerd fonds zegt tot 26 miljoen euro toe.

Het bod van 160 roepie is ruim 5 procent meer dan de slotkoers van Camlin op donderdag (vrijdag bleef de beurs in Mumbai gesloten). Maandagochtend rond 8.50 uur Belgische tijd noteert het aandeel tijdens de handel rond 163,5 roepie.

AvH en Convergent starten eind 2022 hun samenwerking op. De Antwerpse holding investeerde 6 miljoen euro en co-CEO John-Eric Bertrand werd voorzitter van de adviesraad van Convergent. Doel van het partnerschap is om te investeren in “geselecteerde ondernemingen met het oog op een rechtstreekse vertegenwoordiging in het bestuur”.

Bij de toelichting van de jaarresultaten in februari had Bertrand al te kennen gegeven dat AvH, dat op cashberg van ruim een half miljard euro zit, India ziet als een belangrijke markt voor verdere groei. De holding was meer bepaald op zoek naar kansen in onder meer de gezondheidszorg en de voedingsindustrie.

AvH is in India onder meer al actief met ziekenhuisleverancier Medikabazaar. In 2022 investeerde het bijna 50 miljoen euro in bedrijven in India, of in Zuidoost-Aziatische bedrijven met “blootstelling” in het land. Daaronder ook bijkomende investeringen in plantagegroep Sipef en havenprojectontwikkelaar Rent-A-Port. “In India proberen we een verschil te maken”, zei Bertrand toen. “India zou de op twee na grootste economie ter wereld worden tegen 2030.”

JEB web 620x400 1
John-Eric Bertrand, co-CEO Ackermans & van Haaren & voorzitter van de adviesraad van Convergent

Belga

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in