Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Adviseurs voor familievermogens hebben meer vaardigheden rond familiedynamieken nodig

Adviseurs voor familievermogens hebben meer vaardigheden rond familiedynamieken nodig

Senior couple meeting with financial agent / advisor or real estate manager

Familiebedrijven vormen een zeer belangrijk deel van onze economie en het succes van deze bedrijven is vaak afhankelijk van de relaties tussen familieleden. Een goed begrip van deze familiedynamieken is dus van essentieel belang voor een bestuurder in een familiebedrijf.

Volgens een recent artikel in Forbes Magazine, hebben adviseurs en bestuurders van familiebedrijven inderdaad dringend meer vaardigheden nodig om om te gaan met familiale dynamieken. Professor Anneleen Michiels (UHasselt) bevestigt dit: “De persoonlijke en emotionele aard van een familie kan het moeilijk maken voor adviseurs en bestuurders van familiebedrijven om hun expertise effectief toe te passen. Bij het werken met bedrijfsfamilies worden ze vaak geconfronteerd met familiale conflicten, tegenstrijdige communicatie, gevoelens van oneerlijkheid, pijn uit het verleden, verschillende waarden en doelen die de vlotte verlening van hun diensten kunnen belemmeren. Adviseurs en bestuurders hebben daarom nood aan concrete handvaten om te leren omgaan met de complexiteiten van een familesysteem en de interactie patronen tussen familieleden.”

Om aan deze behoefte te voldoen, heeft UHasselt besloten een Masterclass in te richten die adviseurs en bestuurders van familiebedrijven de nodige handvatten geeft om gevoeligheden beter te detecteren, benoemen, families te informeren over mogelijke opties en op het juiste moment door te verwijzen. De opleiding zal helpen om de opgedane inzichten direct toe te passen in de praktijk.

De eerste editie van deze gloednieuwe vierdaagse opleiding start op 27 april, en is erkend door de Nationale kamer van notarissen, ITAA, FSMA, IBR en de Orde van Vlaamse Balies. Er kan gebruik gemaakt worden van de KMO portefeuille.

Inschrijven tot 1 maart via deze link. Abonnees van De Bestuurder krijgen 100 EUR korting op het inschrijvingsgeld.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in