Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Alternative Bank Switzerland en Triodos Bank gaan samen duurzame ondernemingen financieren

Alternative Bank Switzerland en Triodos Bank gaan samen duurzame ondernemingen financieren

Triodos Bank en Alternative Bank Switzerland (ABS) hebben een overeenkomst gesloten om de komende drie jaar gezamenlijk duurzame bedrijven te financieren. De banken richten zich op kredietverlening voor duurzame energie, duurzaam vastgoed, biologische landbouw en de zorg- en onderwijssector, in Nederland, België en Duitsland. Volgens de overeenkomst zal Triodos Bank kredietmogelijkheden creëren om samen EUR 200 – 300 miljoen aan positieve impact te financieren.

Met deze overeenkomst willen Triodos Bank en ABS hun positieve maatschappelijke en ecologische impact vergroten. Voor ABS creëert het een extra mogelijkheid om met geld van haar aandeelhouders en klanten positieve initiatieven te ondersteunen. Triodos Bank ziet de samenwerking als een kans om grotere duurzame projecten te realiseren.

Het internationale netwerk van zakelijke relaties van Triodos Bank zal een voordeel zijn bij het vinden van geschikte financieringsmogelijkheden. Triodos Bank heeft een lange staat van dienst op het gebied van financiering van hernieuwbare energie, duurzame eigendommen, biologische landbouw en de gezondheids- en onderwijssector, net als ABS.

Uitgangspunt is dat beide partijen voor minimaal 30% deelnemen aan elke financiering. De financieringsarrangementen kunnen variëren van EUR 10 miljoen tot maximaal EUR 50 miljoen per investering. Triodos Bank zal optreden als arranger en agent namens ABS dat naast Triodos Bank zal participeren in de financiering.

Global Alliance for Banking on Values

Beide banken zijn lid van de Global Alliance for Banking on Values (GABV), een netwerk van onafhankelijke banken die financiering gebruiken om duurzame economische, sociale en ecologische ontwikkeling te realiseren. De samenwerking is een volgende stap om de banden tussen ethische banken te versterken binnen het GABV-partnerschap. Samen willen ze een verantwoord en duurzaam financieel en economisch systeem bevorderen.

ABS is erg blij om haar positieve impact te vergroten samen met Triodos Bank, een partner waarmee we dezelfde waarden delen. Om de transitie naar een duurzame samenleving en economie te versnellen, moeten we over de grenzen heen samenwerken. Onze aandeelhouders steunden deze visie al een paar jaar geleden”, zegt Nicole Bardet, lid van de raad van bestuur van ABS.

Thomas Van Craen, Directeur Triodos Bank België: Als leden van de GABV hebben Triodos Bank en ABS een gemeenschappelijk doel: geld van onze klanten laten werken voor positieve sociale, ecologische en culturele verandering. De financieringsbeslissingen van nu beïnvloeden de kwaliteit van de samenleving en de levensomstandigheden voor de komende decennia. Met deze bijzondere samenwerking onderstrepen we de cruciale rol van de financiële sector in deze transitie.

thomas van craen dsc3100marco mertens
Thomas Van Craen, Directeur Triodos Bank België

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in