Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Ank De Wilde wordt uitvoerend voorzitter Itinera

Ank De Wilde wordt uitvoerend voorzitter Itinera

Itinera, de beleidsdenktank die bijdraagt tot beter bestuur met het oog op het creëren en borgen van de welvaart en welzijn voor de volgende generaties, zet zich klaar voor een nieuwe fase met grote politieke en economische uitdagingen op de horizon. Ank De Wilde neemt als uitvoerend voorzitter het leiderschap over van Prof. Dr. Ignaas Devisch en dat in een duorol met Prof. Dr. Marc De Vos.  

Afscheidnemend CEO Ignaas Devisch blikt terug op drie intense jaren van vruchtbare samenwerking. “De afgelopen jaren waren zeer boeiend maar ook slopend omwille van de combinatie met mijn academisch werk”, aldus Ignaas Devisch. “Bovendien heb ik nog veel andere plannen. Ik wens het team van Itinera alle goeds in de toekomst en dank alle medewerkers, betrokkenen en partners voor het gestelde vertrouwen.” 

Ank en Marc danken hem voor zijn bijdrage van de afgelopen jaren. “Ignaas slaagde er als geen ander in om via dialoog met de samenleving en het verbinden van mensen constructief te werken aan oplossingen en richtlijnen voor de maatschappelijke en economische uitdagingen van dit tijdperk. Daarvoor danken we hem namens het bestuur, fellows en alle stakeholders die de laatste jaren meewerkten aan het in kaart brengen van onze knelpunten maar ook strategische hefbomen voor ingrijpende transitie.” 

Ank De Wilde: “Als onderneemster in de engineering-sector was ik dagelijks bezig met innovatie en de ontwikkeling in de maakindustrie. Het creëren van waarde voor het bedrijf én de mensen, stond daarbij centraal. De stap naar het verhaal van Itinera dat voor meer waardecreatie door ondernemerschap gaat en staat, is dan ook snel gezet. We kiezen, voor het eerst in de geschiedenis van Itinera, voor co-leiderschap. Samen met de expertise van Marc, stichtend lid van Itinera, gerespecteerd academicus en zeer ervaren in beleidsadvies willen we een tandem vormen die impact creëert. Met scherpe inzichten en analyses het publiek debat voeden en voeren– en zonder aarzeling om de “facts and figures” te blijven benoemen. We zullen als verbindend platform ook allianties blijven creëren om positieve verandering te stuwen waar mogelijk. Itinera zal blijven inzetten op de grote thema’s die zich beleidsmatig aandienen.”  

“Want de komende jaren worden de jaren van de waarheid in België en in Europa”, aldus Marc De Vos, “we staan voor een historisch tijdsgewricht: veiligheid, welvaart, klimaat en welzijn liggen allemaal in de weegschaal terwijl het schip van staat met grote tekorten is lekgeslagen. Meer nieuwe en duurzame welvaart, meer bestuurlijke eenvoud en een meer veerkrachtige samenleving zullen elkaar moeten vinden en versterken.  

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in