Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Sam Baro installeert nieuw bestuur bij KAA Gent

Sam Baro installeert nieuw bestuur bij KAA Gent

De overname van zakenman Sam Baro van KAA Gent is gepresenteerd in het Belgisch staatsblad. Daar werd ook de nieuwe Raad van Bestuur bekendgemaakt. Op een bijzondere algemene vergadering werd op 20 juli 2023 de intentieovereenkomst voor de overname bekrachtigd.

De finale stap voor de overname is daarmee dus gezet. Ook de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) en de Licentiecommissie van de Voetbalbond (KBVB) keurden de overname door Sam Baro goed. 

De Oost-Vlaming Sam Baro is al meer dan 20 jaar ondernemer. Hij staat aan de leiding van HR-bedrijf Planet Group, creatief bureau KoWala Productions en is ook actief in de vastgoedsector. 

Baro krijgt dankzij zijn investering ruim 95% van de aandelen in handen. Bij de overname werden belangrijke afspraken en waarden gerespecteerd, zoals onder meer de verbondenheid met de stad en de supporters en de ondersteuning van de KAA Gent Foundation.

De nieuwe eigenaar heeft intussen elf miljoen euro in AA Gent gepompt. Een tweede schijf van tien miljoen volgt binnen het jaar. Ook de nieuwe Raad van Bestuur is intussen bekend. Baro zetelt er samen met vier gezanten. Voorzitter Ivan De Witte en CEO Michel Louwagie blijven nog een jaar aan boord.

De overname betekent trouwens niet dat voorzitter Ivan De Witte en CEO Michel Louwagie plots vertrekken. Het succesvolle duo blijft nog één jaar aan boord, zodat Baro tijd krijgt om zich in te werken. Naast Baro, De Witte en Louwagie maken nog vijf mensen deel uit van de nieuwe Raad van Bestuur. Vier daarvan werden aangesteld door Baro: Giovanni Verkooren (advocaat en adviseur van Baro), Evelien Van Hyfte (directeur bij Zorg Magazine), Kaatje Desmet (HR-consultant) en Nelis De Clercq (financieel expert Planet Group). Namens de stad Gent zal financieel directeur Geert Vergaerde in de Raad van Bestuur zetelen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in